Από ένα ανώνυμο βιομηχανικό πάρκο στη Βιρτζίνια, η CIA παρακολουθεί όλες τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα σε όλον … τον κόσμο, και μέχρι πέντε εκατομμύρια tweets κάθε ημέρα.

Σύμφωνα με το Associated Press, Στο «Κέντρο Ανοικτού Κώδικα», εργάζονται υπάλληλοι-αναλυτές της CIA που τους αποκαλούν ως «βιβλιοθηκονόμους ninja», αφού συλλέγουν και παρακολουθούν πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Facebook και άλλους δικτυακούς τόπους κοινωνικών δικτύων, εφημερίδες, τηλεοπτικά προγράμματα, internet Chat, τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πολλοί μάλιστα από τους αναλυτές βρίσκονται σε πρεσβείες των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο.

Με την παρακολούθηση γίνεται αξιολόγηση των πληροφοριών, εκλαμβάνεται η έκφραση της κοινής γνώμης σε σημαντικά γεγονότα και τα συμπεράσματα ταξινομούνται.

Οι πληροφορίες που συλλέγονται από όλο τον κόσμο συγκρίνονται με αυτές που δημοσιεύονται στα τοπικά μέσα ή υποκλέπτονται από τηλεφωνικές συνδιαλέξεις.

Τα αποτελέσματα της έρευνας διαβιβάζονται καθημερινά στις υψηλότερες αρχές του Λευκού Οίκου και περιλαμβάνονται στην καθημερινή ενημέρωση του Αμερικανού προέδρου.

Με τη παρακολούθηση των δραστηριοτήτων στο Διαδίκτυο, ο αμερικανικός οργανισμός έχει τη δυνατότητα να εκτιμήσει το κλίμα που επικρατεί, για παράδειγμα, στο Πακιστάν, μετά τη δολοφονία του Οσάμα Μπιν Λάντεν, μάλιστα είχε προβλέψει, από πέρσι, ότι οι χώρες της Μέσης Ανατολής ήταν έτοιμες να εξεγερθούν.

ΠΗΓΗ

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

‘Electronic pickpocketing’: Ποιος θα μας προστατεύσει από τους ηλεκτρονικούς πορτοφολάδες;

http://redskywarning.blogspot.com/2011/11/electronic-pickpocketing.html

Δημοσίευση σχολίου

top