Χωρισμός μέσω… Facebook!


Oι νέες τεχνολογίες μπορεί να έχουν διευκολύνει την καθημερινότητά μας τονώνοντας την επικοινωνία, στην περίπτωση των διαπροσωπικών μας σχέσεων όμως μάλλον έχουν περιπλέξει έωςισοπεδώσει τα πράγματα.

Ο λόγος για μια ανατρεπτική δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την αμερικανική εταιρεία Lab42 Market Research και από την οποία φάνηκε ότι τα κινητά τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές παίζουν πλέον τον ρόλο του «προσωπείου» σε δύσκολες προσωπικές στιγμές.

Χωρίστε, διαγράψτε, τελειώσατε!
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, περίπου το 33% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κάποια στιγμή έληξε μία σχέση μέσω sms, email ή μηνυμάτων σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook.

Προς μεγάλη έκπληξη των υπευθύνων της εταιρείας μάλιστα, οι απαντήσεις αυτές δεν ανήκαν σε εφήβους αλλά σε άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών.
Ακόμα, από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι περίπου το 45% των ζευγαριών επικοινωνεί κυρίως μέσω μηνυμάτων στο FB, γεγονός που υπογραμμίζει την νέα τάση επικοινωνίας που επικρατεί στην hi-tech εποχή μας.

Όλα στη φόρα
Άλλο ένα ενδιαφέρον σημείο της έρευνας, αποτέλεσε η συμπεριφορά ως προς την επιλογή «Προσωπική Κατάσταση» στη γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Σε αυτήν οι χρήστες μπορούν, εάν το επιθυμούν, να δηλώνουν εάν είναι ελεύθεροι, δεσμευμένοι, αρραβωνιασμένοι ή παντρεμένοι και με ποιόν.

Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η πρώτη κίνηση μετά τον χωρισμό ήταν να αλλάξει την προσωπική του κατάσταση στο FB, ενώ το 38% ανέφερε ότι ενημέρωσε την προσωπική του κατάσταση αφότου είχε δημιουργήσει μία νέα σχέση.

Απρόσωπες σχέσεις
Στην εποχή όπου ο ψηφιακός κόσμος μοιάζει να έχει αντικαταστήσει τον πραγματικό, μαζί με τις καθημερινές συνήθειες των χρηστών αλλάζει και η επικοινωνία.

Και όπως όλα δείχνουν αυτή γίνεται με τον ίδιο απρόσωπο τρόπο είτε σχετίζεται με απλές κοινωνικές επαφές είτε με πολύ προσωπικές σχέσεις. Οι ανθρώπινες συζητήσεις πρόσωπο με πρόσωπο αραιώνουν και τα συναισθήματα συμπιέζονται σε λίγες λέξεις – και αυτές πολλές φορές σε συντομογραφία και με λατινικούς χαρακτήρες. Τεχνολογική επανάσταση ή τεχνολογική μεταμόρφωση; 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top