σχόλιο ID-ont: Δηλ. τι χειρότερο πρέπει να γίνει για να πειστούν και οι πλέον δύσπιστοι ότι ότι αυτά που αποκαλούνται "κοινωνικά" δίκτυα (για αντι-κοινωνικά πρόκειται και όχι για κοινωνικά) είναι καταβόθρες-σουρωτήρια της προσωπικής ζωής; Εάν ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook δεν μπορεί να διαφυλάξει την προσωπική του ζωή, τότε τι να πουν οι απλοί χρήστες του; 

Και επιπλέον εάν τα ιδωτικά ηλεκτρονικά δίκτυα είναι διάτρητα, τότε τα δημόσια (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, Κάρτα Πολίτη, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση κοκ) θα είναι καλύτερα από τα ιδιωτικά; Είναι ποτέ δυνατόν;


Μεγάλη ήττα για τον ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπερκ η δημοσιοποίηση των προσωπικών του φωτογραφιών λόγω κενού ασφαλείας του κοινωνικού δικτύου.

Χθες βγήκαν στη δημοσιότητα για πρώτη φορά φωτογραφίες του Ζούκερμπερκ με την κοπέλα του και το τεράστιο σπίτι του που κοστίζει 7 εκατομμύρια δολάρια χωρίς την άδεια του. Τις φωτογραφίες δημοσιοποίησε ένας web expert ο οποίος ήθελε να αποδείξει το κενό ασφαλείας που υπάρχει στο κοινωνικό δίκτυο και με το οποίο αν κάποιος κάνει πολλά reports σε φωτογραφίες χρηστών του δίνεται η δυνατότητα να έχει πρόσβαση ακόμη και σε φωτογραφίες που είχαν σήμανση «private» και τις έβλεπε μόνο ο χρήστης που τις είχε ανεβάσει.

Εκπρόσωπος του Facebook είπε ότι αυτό το πρόβλημα είναι προσωρινό λόγω των τελευταίων αλλαγών στις ρυθμίσεις ασφαλείας και ότι δεν θα μπορούν για πολύ καιρό ακόμη να βλέπουν οι χρήστες τις φωτογραφίες των άλλων. Ωστόσο οι φωτογραφίες από τη «χλιδάτη» ζωή του Ζούκερμπερκ κάνουν το γύρο του διαδικτύου αποδεικνύοντας ότι ούτε ο ίδιος ο ιδρυτής του κατάφερε να προστατευθεί, πόσο μάλλον οι απλοί χρήστες. Στις φωτογραφίες βλέπουμε ιδιωτικές στιγμές του με την κοπέλα του και τους φίλους του αλλά και μια φωτογραφία στην οποία κρατά μια νεκρή κότα η οποία στη συνέχεια έγινε... πανέ. Όλοι τώρα περιμένουν τι θα απαντήσει ο ίδιος...

Δείτε τις φωτογραφίες:





































http://www.mediagate.gr/Social-Media/item/10704-Thyma-toy-Facebook-kai-o-idrytis-toy-%28pics%29



ΕΘΝΟΣ:  ΘΥΜΑ ΧΑΚΕΡ ΚΑΙ Ο ΜΑΡΚ ΖΑΚΕΡΜΠΕΡΓΚ

Το Facebook «εκδικήθηκε» τον ίδιο τον δημιουργό του

Χάκερ έβγαλαν στην φόρα μια σειρά ιδιωτικών φωτογραφιών του ιδρυτή του Facebook.

Συνολικά 14 φωτογραφίες από ιδιωτικές στιγμές του Μάρκ Ζάκερμπεργκ αναρτήθηκαν στο σάιτ Imgur με τον τίτλο: «Είναι ώρα να διορθωθούν τα κενά στην ασφάλεια του Facebook».

Το σάιτ κοινωνικής δικτύωσης με ανακοίνωσή του γνωστοποίησε ότι διόρθωσε την δυσλειτουργία που έδινε την δυνατότητα σε κάποιον να δει σελίδες με «ακατάλληλο» περιεχόμενο.

Η «τρύπα» στην ασφάλεια έγινε αντιληπτή από μέλη ενός φόρουμ bodybuilding. Οι τελευταίοι, αφού εντόπισαν το πρόβλημα στο σχετικό εργαλείο του Facebook, το οποίο επιτρέπει στα μέλη να αναφέρουν σελίδες με «ακατάλληλο περιεχόμενο», έδωσαν ακριβείς οδηγίες και στους υπόλοιπους πώς να αποκτήσουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους αρχεία.

Εκμεταλλευόμενοι το εύρημά τους, οι χάκερ μπήκαν στις σελίδες του Ζάκερμπεργκ και ανέβασαν διάφορα ενσταντανέ (με τον ιδρυτή να φοράει ποδιά και να μαγειρεύει, να παίζει με τον σκύλο του) και ορισμένα άλλα- κάθε άλλο παρά σκανδαλώδη, είναι η αλήθεια- στιγμιότυπα της ιδιωτικής του ζωής.
Το ατυχές περιστατικό σημειώνεται μόλις μια εβδομάδα αφότου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου κατακεραύνωσε τις αλλαγές στις ρυθμίσεις περί ιδιωτικότητας που λάνσαρε πριν δυο χρόνια το Facebook, κατηγορώντας το για παραπλανητικές πρακτικές και απαιτώντας την υπαγωγή του σε τακτικούς ελέγχους για τα 20 επόμενα χρόνια.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top