σχόλιο ID-ont: Συγχαρητήρια κε Κασιμάτη για το ενδιαφέρον σας και τη διαμαρτυρία σας για το ηλεκτρονικό φακέλωμα, θα θέλαμε όμως να σας θυμίσουμε ότι ήδη κυκλοφορούν δεκάδες άλλες ηλεκτρονικές φυλακές (πχ η Κάρτα Αποδείξεων, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση κα) για τις οποίες δεν γνωρίζουμε εάν έχετε πει κάτι εναντίον τους στο παρελθόν. Παρεμπιπτόντως δεν σας έχουμε ακούσει να πείτε κάτι και για τις άλλες, τις ηλεκτρονικές ΥΠΕΡ-φυλακές που έρχονται (πχ Κάρτα του Πολίτη). 

Ευχόμαστε ότι θα εκφράσετε ανάλογες θέσεις και στις υπόλοιπες χείριστες πρακτικές του κράτους, δηλ. σε αυτά τα συστήματα που παραβιάζουν τις αρχές και τις αξίες της ελευθερίας μας και του σεβασμού της ιδιωτικότητάς μας και όχι μόνο σε αυτά που παραβιάζουν την τσέπη μας...

www.in.gr: «Ηλεκτρονικό φακέλωμα» χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Γ.Κασιμάτης, τις διασταυρώσεις στοιχείων που ξεκινά τους επόμενους μήνες το υπουργείο Οικονομικών, σε όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους με στόχο, όπως υποστηρίζει, την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ επισημαίνει στη δήλωσή του ότι «το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών, δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό πόθεν έσχες, καθώς περιλαμβάνει σαρωτικές διασταυρώσεις στοιχείων, όπου στο στόχαστρο μπαίνουν ακόμα και οι τραπεζικές καταθέσεις, οι καταναλώσεις ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, αλλά και οι συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες.»

»Υπάρχουν βαθύτερες ρίζες, τις οποίες κανείς σήμερα δεν μπορεί να φανταστεί. Η δικαιολογία και το διακύβευμα, ότι έτσι πάει το κράτος να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, με αυτού του είδους το ηλεκτρονικό φακέλωμα, δεν πείθει κανέναν.»

»Και στην Ευρώπη, κάποια κράτη θέλησαν κατά καιρούς να πατάξουν τη φοροδιαφυγή. Βρήκαν όμως άλλους τρόπους. Την εποχή που χειμάζεται η οικονομία μας, τέτοιου είδους αποφάσεις και μέτρα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να σκεφθεί και να υλοποιήσει, η απερχόμενη κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου».

Ο κ. Κασιμάτης αναφέρει ακόμη ότι «οι πολιτικοί αρχηγοί θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να υπολογίσουν τις δυσμενείς συνέπειες που μπορεί να έχει η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης. Και παλαιότερα η χώρα μας είχε υποστεί άλλου είδους φακελώματα. Τα πολιτικά φακελώματα. Και γνωρίζουμε όλοι τις συνέπειες».

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231192641

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top