Red Alert! 600.000 Mac «θύματα» ιού!


Συναγερμός έχει σημάνει στην Apple και στους χρήστες των υπολογιστών Mac από την επιβεβαίωση πως ιός τύπου trojan έχει μολύνει ήδη 600.000 συσκευές παγκοσμίως!

Ο ιός ονομάζεται BackDoor.Flashback έχει δημιουργηθεί για να διεισδύει στους υπολογιστές χωρίς να εντοπίζεται και να κλέβει ευαίσθητα δεδομένα όπως κωδικούς ή δεδομένα τραπεζικών λογαριασμών και επινοήθηκε ειδικά για να παρακάμπτει τις άμυνες των Mac.

Οι πειρατές εξαπατούν τους χρήστες των Mac προτρέποντάς τους να κατεβάσουν μια ψεύτικη νέα εκδοχή του λογισμικού Adobe Flash, που είναι στην πραγματικότητα ένας «δούρειος ίππος».

«Όλα όσα έμαθαν οι πειρατές επιτιθέμενοι στον κόσμο των PC αρχίζει να μεταφέρεται στον κόσμο των Mac», επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής πληροφοριών για τις επιθέσεις πληροφορικής της εταιρείας ασφαλείας McAfee, Ντέιβ Μάρκους.

Την ύπαρξη του «δούρειου ίππου» (trojan) επεσήμανε την περασμένη Δεύτερα από τη φινλανδική εταιρεία ασφάλειας στην πληροφορική F-Secure.

Στη συνέχεια ο Ρώσος πωλητής προγραμμάτων κατά των ιών Dr. Web εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως εκτιμά ότι «το δίκτυο των υπολογιστών που προσβλήθηκαν από τον «δούρειο ίππο» BackDoor.Flashback περιλαμβάνει πάνω από 550.000 συσκευές, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά».

«Αυτό διαψεύδει για άλλη μια φορά τους ισχυρισμούς ορισμένων ειδικών σύμφωνα με τους οποίους δεν υφίσταται απειλή για το σύστημα Mac OS X της Apple», πρόσθετε ο Dr. Web.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει αντίδραση από πλευράς της Apple.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top