Google Glass Project: Θα αφήσουμε τον Big Brother της Google να βλέπει και να ζει τον κόσμο μέσα από τα μάτια μας;

H Google ανακοίνωσε και επίσημα πριν λίγο μέσω ειδικής σελίδας στο Google+ νέο project με τίτλο Project Glass. Το project αυτό φημολογείται εδώ και καιρό και προέρχεται από τα μυστικά εργαστήρια Google X της εταιρείας.

Η Google αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια την εξέλιξη αυτού του project για να λάβει πολύτιμα σχόλια που θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της τεχνολογίας. Μέχρι στιγμής η εταιρεία παρουσιάζει μερικές concept φωτογραφίες και ένα βίντεο για να δείξει πως η ίδια οραματίζεται το μέλλον και τα πράγματα που η τεχνολογία αυτή θα μας επιτρέψει να κάνουμε στο μέλλον.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως το Project Glass βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο με διάφορες πρωτότυπες συσκευές να έχουν κάνει κατά καιρούς την εμφάνισή τους. Κάποιος που υποτίθεται ότι έχει χρησιμοποιήσει τα γυαλιά αναφέρει ότι «η τεχνολογία δεν στέκεται πια εμπόδιο. Για παράδειγμα αν θέλω να τραβήξω μια φωτογραφία δεν χρειάζεται να βγάλω από την τσέπη το κινητό αλλά απλώς πατάω ένα κουμπί στα γυαλιά και αυτό ήταν.»

Σε αυτή τη χρονική περίοδο η εμπορική κυκλοφορία των γυαλιών αυτών είναι ακόμα μακρινή υπόθεση. Κατά πάσα πιθανότητα τα γυαλιά θα διατεθούν σε τιμές από 250 μέχρι 600 δολάρια το 2013.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top