σχόλιο ID-ont: Σε τι χρησιμεύει στην Apple η τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων;

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει: Μήπως σε εφαρμογές του iphone; "έξυπνο" κλείδωμα-ξεκλείδωμα; ψηφιακή-βιομετρική υπογραφή; κλπ κλπ ...


Προχωρήστε τη σκέψη σας λίγο ακόμη: Η ηλεκτρονική ταυτότητα θα μπορούσε να φέρει κι αυτή ανάλογη τεχνολογία και καλά για "μεγαλύτερη ασφάλεια": θα μπορούσε να απαιτεί την ανάγνωση δακτυλικού αποτυπώματος για να "ενεργοποιηθεί". Χακαρίσματα με τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ; (το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορεί να συμβεί ακριβώς το αντίθετο: Κλεμμένα δάκτυλα: Ανίσχυρη η προστασία από την κλοπή των στοιχείων της βιομετρικής ταυτότητας.)

Αγόρασε μεγάλη εταιρεία του χώρου αποκτώντας τα δικαιώματα των πατεντών της

Στο τέλος του Ιουλίου, η Apple αγόρασε την AuthenTec Inc, εταιρεία που ειδικεύεται στην δημιουργία προϊόντων αναγνώρισης αποτυπωμάτων, προς 356 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα μάλιστα με κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η Apple ήθελε να ολοκληρώσει την αγορά όσο πιο γρήγορα μπορούσε.

Όπως προκύπτει από την κατάθεση, οι εκπρόσωποι της αμερικάνικης εταιρείας ενημέρωσαν την AuthenTec πως «η Apple δεν θα συμμετέχει σε καμία διαδικασία πλειστηριασμού και θα ανακαλέσει την πρότασή της αν τυχόν το διοικητικό συμβούλιο της AuthenTec αναζητούσε εναλλακτικές προτάσεις για εξαγορά της εταιρείας».

Όπως εξηγεί η AuthenTec στην ιστοσελίδα της, έχει δημιουργήσει μια πατενταρισμένη τεχνολογία η οποία ανιχνεύει το ζωντανό φλοιό του δέρματος κάτω από το αποτύπωμα του δακτύλου, έτσι ώστε ακόμα και με λιπαρά ή πληγωμένα δάκτυλα, η αναγνώριση του αποτυπώματος να είναι ακριβής «για όλους, κάθε φορά».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top