σχόλιο ID-ont: Και το Υπουργείο Οικονομικών ακριβώς τον ίδιο σεβασμό ήθελε να έχει, αλλά τι κρίμα κε Βολουδάκη, δεν τα κατάφερε! Eσείς γιατί θα τα καταφέρετε καλύτερα από αυτούς; Πάντως, εάν και όποτε τα καταφέρετε, καλό θα είναι να τους πείτε τον τρόπο για να το καταφέρουν κι αυτοί! Είναι κρίμα η γνώση να μην διαχέεται μεταξύ των Υπουργείων...

Πάντως ο καθηγητής κος Κάτσικας, πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Μεταφορών, είχε δηλώσει - προς τιμήν του - ότι η Κάρτα του Πολίτη (το κλειδί της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης) δεν θα μπορούσε να εγγυηθεί την πλήρη προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών: http://id-ont.blogspot.gr/2011/08/id-ont-1.html
 
REAL.gr: Κύριος στόχος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι μια πολιτική ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η οποία θα σέβεται απόλυτα τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Αυτό κατέστησε σαφές ο υφυπουργός Μανούσος Βολουδάκης, παρουσιάζοντας Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής, την εισήγησή του σχετικά με την πρόταση του «Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά».

Ο κ. Βολουδάκης ανέφερε πως η «ηλεκτρονική διακυβέρνηση, είναι σήμερα μια από τις βασικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης. Βασίζουμε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση ελπίδες για τη μείωση της γραφειοκρατίας που ως σήμερα πνίγει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας. Για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της διοίκησης. Για την ενίσχυση της διαφάνειας και για τον περιορισμό των φαινομένων διαφθοράς. Οι ελπίδες αυτές έχουν επιβεβαιωθεί σε πολλές περιπτώσεις και διεθνώς και στην πατρίδα μας».

Τόνισε ωστόσο πως «είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες, το κράτος γίνονταν όλο και πιο σύνθετο στη δομή του, παρενέβαινε σε όλο και περισσότερα πεδία της ζωής των πολιτών, με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις ο άνθρωπος να νιώθει όλο και πιο ανίσχυρος απέναντι στους μηχανισμούς της εξουσίας. Η παρείσφρηση της τεχνολογίας στη λειτουργία του κράτους μπορεί να κάνει το αίσθημα αυτό ακόμη ισχυρότερο».

Για το λόγο αυτό, ο υφυπουργός διαβεβαίωσε πως «εμείς στοχεύουμε σε μια αποτελεσματική ψηφιακή δημόσια διοίκηση που θα σέβεται απόλυτα και τα προσωπικά δεδομένα, και τη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και την ελεύθερη βούλησή τους. Το γεγονός ότι η πατρίδα μας παρουσίασε ως σήμερα σοβαρές καθυστερήσεις στο δρόμο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, το μετατρέπουμε σε πλεονέκτημα, ειδικά στο ζήτημα της ψηφιακής ταυτοποίησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top