Η ισραηλινή εταιρία CallApp προσπαθεί να φωτίσει το μυστήριο που καλύπτει τις κλήσεις μας. Το θέμα που θέτει είναι το εξής:«Δεν θα ήταν τέλειο το smartphone σας να ήταν αρκετά έξυπνο, ώστε να σας παρέχει τις σωστές πληροφορίες που θέλετε για τον οποιοδήποτε, όταν τις θέλετε»;
Ο διευθύνων σύμβουλος της συγκεκριμένης εταιρίας, Οντέντ Βόλοβιτζ μας δίνει ένα παράδειγμα: «Τώρα δέχομαι μια κλήση και αυτό που βλέπω πρώτα από όλα είναι το όνομα του ανθρώπου που με καλεί, τη φωτογραφία του, τους κοινούς μας φίλους από τα κοινωνικά δίκτυα. Μπορώ να δω το ιστολόγιό του. Και μπορώ να δω όλες τις ιστοσελίδες που συνδέονται με αυτόν στο διαδίκτυο».
Η εφαρμογή εμφανίζει επίσης τους λογαριασμούς μας στο Linkedin ή το Twitter. Η συγκεκριμένη τεχνολογία απλά συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν δημόσια για εμάς στο διαδίκτυο, σε ένα μέρος.
Η Advanced Validation Solutions είναι μια άλλη εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί στο Ισραήλ και η οποία πλέον εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες για να συλληφθούν απατεώνες. Αυτή είναι η παρουσίαση μιας πραγματικής κλήσης, που δείχνει πώς η φωνή ενός προσώπου ανιχνεύεται, για να φανεί αν λέει αλήθεια ή ψέμματα.
Ο Λίορ Κόσκας είναι ο διευθυντής της εταιρίας Digilog που προσφέρει τις υπηρεσίες της στη Μεγάλη Βρετανία και εφαρμόζει αυτή την εφαρμογή: «Αυτό που κάνουμε είναι να δοκιμάζουμε τη φωνή σας, αν λέτε την αλήθεια. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οτιδήποτε πείτε, συγκρίνεται με την αρχική βάση αναφοράς. Οποιαδήποτε αλλαγή στη συχνότητα συμβαίνει, είτε σας αρέσει, είτε όχι, είτε λέτε αλήθεια, είτε λέτε ψέματα, θα ανιχνευτεί από την τεχνολογική εφαρμογή και θα εμφανιστεί με έναν πολύ απλό τρόπο πάνω στην οθόνη».
Αυτή η καινοτομία υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, αλλά σύμφωνα με τον Κόσκας, εξελίσσεται διαρκώς. Η εφαρμογή CallApp βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστική εφαρμογή και παρέχεται μόνο σε Android συσκευές, με λογαριασμό στην Google. Όπως και να είναι πάντως, ο Μεγάλος Αδελφός καραδοκεί παντού, περιμένοντας και εσάς στη γωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top