σχόλιο ID-ont: Από παλαιότερη ανάρτηση με το ίδο θέμα: Έρχεται η "αυτοκόλλητη" κάρτα του πολίτη; (http://id-ont.blogspot.gr/2012/04/blog-post.html). "ΝΑΙ", απαντάει στην ουσία, η υπεύθυνη του προγράμματος... Διαβάστε κατωτέρω:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η συσκευή θα χρησιμοποιείται για την πιστοποίηση αυτού που το φορά, όπως και το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η εταιρεία.

Δύο φουτουριστικά, και αμφιλεγόμενα, πρότζεκτ αποκάλυψε η Motorola πριν από λίγες ώρες, στο συνέδριο D11 στις ΗΠΑ. Η αποκάλυψη έγινε από τη Regina Dugan, πρώην διευθύντρια της Darpa και νυν υπεύθυνη του τμήματος αναδυόμενων τεχνολογιών στη θυγατρική της Google.

Το πρώτο πρότζεκτ αφορά ένα ηλεκτρονικό τατουάζ το οποίο θα μπορεί να κολλιέται στο δέρμα, με σκοπό να πιστοποιεί τον χρήστη του, καταργώντας με συνέπεια τους κωδικούς. Το «τατουάζ» αναπτύσσεται από τη Motorola σε συνεργασία με την εταιρεία MC10, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες εφαρμογές.

Για να δείξει ότι η ιδέα είναι εφικτή, η Dugan φορούσε το «ηλεκτρονικό τατουάζ» στο μπράτσο της, δείχνοντάς το στο κοινό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Στην αναπόφευκτη ερώτηση αν η συσκευή θα είχε απήχηση στους χρήστες, ή θα την έβρισκαν ανατριχιαστική, η ίδια απάντησε: «να είστε βέβαιοι πως οι έφηβοι θα φορούσαν ένα τέτοιο τατουάζ, απλώς και μόνο για να εκνευρίσουν τους γονείς τους».

Τέλος στους κωδικούς όμως υπόσχεται να δώσει και το «έξυπνο» χάπι που επίσης έχει στα σκαριά η θυγατρική της Google. Κατασκευασμένο από την εταιρεία Proteus Digital Health, το χάπι θα διαλύεται από τα οξέα του στομάχου, εκπέμποντας στη συνέχεια ένα μοναδικό σήμα 18 bit, που θα επιβεβαιώνει την ταυτότητα του χρήστη.

Η Dugan ξεκαθάρισε πάντως πως απέχουμε ακόμη αρκετά χρόνια πριν τέτοιες τεχνολογίες αξιοποιηθούν εμπορικά. Ωστόσο, υποστήριξε πως γκάτζετ σαν το τατουάζ και το χάπι θα αποτελέσουν το αμέσως επόμενο στάδιο ηλεκτρονικών αξεσουάρ, μετά τα «έξυπνα» ρολόγια και γυαλιά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top