«Οποιαδήποτε πληροφορία είναι προσβάσιμη από έναν υπολογιστή. Πρέπει να προτιμάται το πιο πρωτόγονο μέσον»...

Απορία ID-ont: Η Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, το TaxisNet, τα e-School, e-DataCenter, Survey, ΟΠΣΥΔ των σχολείων, είναι πιο ασφαλή συστήματα από τα συστήματα των μυστικών υπηρεσιών;  OXI BEBAIA!!! 

Εάν λοιπόν ισχύει το ανωτέρω σχόλιο που κάνει το δημοσίευμα, τότε τι θα πρέπει να πούμε για τα υπόλοιπα πληροφοριακά συστήματα που χρησιμοποιεί ένα κράτος για να "εξυπηρετεί"-φακελώνει τον πολίτη;

www.in.gr: Στη σκιά των αποκαλύψεων του Έντουαρντ Σνόουντεν που έχουν οδηγήσει σε δυσχερή, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θέση την αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) και τη διακυβέρνηση Ομπάμα, μία εκ των ρωσικών υπηρεσιών Πληροφοριών αποφάσισε να αγοράσει γραφομηχανές για τη δακτυλογράφηση των απόρρητων εγγράφων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Izvestia.


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας (FSO), που προήλθε από την μετεξέλιξη της KGB, δημοσίευσε πρόσκληση ενδιαφέροντος για την αγορά 20 γραφομηχανών.


«Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα σκάνδαλα του WikiLeaks, τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν, καθώς και τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ έγινε στόχος τηλεφωνικής παρακολούθησης κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της G20 στο Λονδίνο» εξηγεί στην εφημερίδα πηγή της υπηρεσίας.


«Αποφασίσθηκε η χρήση περισσότερων εγγράφων σε χαρτί» προσέθεσε.

Η υπηρεσία Τύπου της FSO αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία. Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πηγές, τόσο οι μυστικές υπηρεσίες, όσο και το υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν να χρησιμοποιούν γραφομηχανές.

«Από την πλευρά της ασφάλειας, κάθε είδος ηλεκτρονικής επικοινωνίας είναι ευάλωτο. Οποιαδήποτε πληροφορία είναι προσβάσιμη από έναν υπολογιστή. Πρέπει να προτιμάται το πιο πρωτόγονο μέσον: το χέρι ή η γραφομηχανή» σχολίασε ο Νικολάι Κοβαλόφ, βουλευτής και πρώην διευθυντής της FSB (πρώην KGB).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top