Θύμα και η Μισέλ Ομπάμα

Οι αριθμοί κοινωνικές ασφάλισης και άλλα προσωπικά δεδομένα τεσσάρων εκατομμυρίων Αμερικανών κλάπηκαν από χάκερ και πωλούνταν ελεύθερα στο Διαδίκτυο, αποκαλύπτει έρευνα του FBI και της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Την υπόθεση παρακολούθησε ο δημοσιογράφος Μπράιαν Κρεμπς, ο οποίος βοήθησε στην έρευνα για τον δικτυακό τόπο exposed.su, ο οποίος δημοσίευσε δεδομένα της Μισέλ Ομπάμα, του Μπιλ Γκέιτς, της Μπιγιονσέ Νόουλς, του Jay-Z, του Άστον Κούτσερ και άλλων διασημοτήτων.

Ο μυστηριώδης δικτυακός τόπος έκλεισε, ωστόσο η έρευνα έδειξε ότι η πηγή των πληροφοριών ήταν ένας διαφορετικός δικτυακός τόπος, με την ονομασία SSNDOB, ο οποίος πωλούσε τα δεδομένα πολιτών για 0,50 δολάρια το κεφάλι.

Σαν να μην έφτανε αυτό, το ίδιο το SSNDOB παραβιάστηκε από χάκερ στις αρχές του καλοκαιριού και τα επίμαχα δεδομένα κυκλοφόρησαν ευρέως στο Διαδίκτυο.

Η έρευνα κατέληξε ότι τα δεδομένα είχαν υποκλαπεί από εταιρείες συλλογής δεδομένων, οι οποίες προσφέρουν σε επιχειρήσεις τη δυνατότητα να ελέγχουν τα στοιχεία και το παρελθόν υποψήφιων συνεργατών και υπαλλήλων τους.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μπράιαν Κρεμπς και τον ερευνητή Άλεξ Χόλντεν της εταιρείας Holden Security, η λίστα των εταιρειών που δέχτηκαν επιθέσεις χάκερ περιλαμβάνουν τις LexisNexis, Dun & Bradstreet και Kroll.

Η LexisNexis, πάντως, αρνείται ότι έπεσε θύμα υποκλοπής.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top