Νομικές αλλαγές αναφορικά με τους κανονισμούς που διέπουν το διαδίκτυο ενέκρινε η Κρατική Δούμα. Σύμφωνα με τις εν λόγω αλλαγές, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομίου ξένων εταιριών, τα κοινωνικά δίκτυα και οι μηχανές αναζήτησης (επίσης ξένων εταιριών) από 1ης Σεπτεμβρίου 2016 θα πρέπει να διατηρούν τα προσωπικά στοιχεία των Ρώσων χρηστών αποκλειστικά σε σέρβερ που υπάρχουν στη Ρωσία. Σε διαφορετική περίπτωση, θα επιβάλλονται ποινές.
 
Όπως αναφέρει το νέο νομοσχέδιο, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τα μηνύματα θεωρούνται προσωπικά δεδομένα. «Όταν κάποιος συλλέγει προσωπικά δεδομένα, και μέσω διαδικτύου, οφείλει να καταγράφει, να συστηματοποιεί, να αποθηκεύει και να αναθεωρεί τα στοιχεία κάθε Ρώσου πολίτη χρησιμοποιώντας βάσεις δεδομένων που βρίσκονται αποκλειστικά στα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας», διευκρινίζεται στο κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο συμπεριλαμβάνει και συγκεκριμένες κυρώσεις. 

Για παράδειγμα, ονόματα ιστοτόπων ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις που δεν συμμορφώνονται με τους κανονισμούς θα καταγράφονται σε μια λίστα για όσους καταπατούν το δικαίωμα της διαφύλαξης των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Η παραβίαση του νόμου θα επιφέρει αποκλεισμό πρόσβασης στους ιστότοπους ή στις διευθύνσεις που έχουν υποπέσει σε παράπτωμα τέτοιου είδους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top