σχόλιο ID-ont: Εάν η ύψιστη προσφορά της τεχνολογίας στο ανθρώπινο γένος είναι οι αλυσίδες με τις οποίες θα δεθεί και θα χάσει την ελευθερία του, τότε το μόνο που μπορεί να σχολιάσει κάποιος είναι: ΚΡΙΜΑ !

Απευθυνόμενη σε γονείς που θέλουν να γνωρίζουν πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή το παιδί τους, η νοτιοκορεατική LG παρουσίασε ένα ηλεκτρονικό περικάρπιο παρακολούθησης.
 
Το Kizon, ένα μάλλον ογκώδες πλαστικό βραχιόλι με ζωηρά χρώματα, περιλαμβάνει δέκτη GPS και ενημερώνει τους γονείς για τη θέση του μέσω δικτύου Wi-Fi, 2G ή 3G. Οι γονείς μπορούν να δουν τα μηνύματα μέσω app για συσκευές Android.

 
Το βραχιόλι μπορεί επίσης να δέχεται κλήσεις φωνής από συγκεκριμένους αριθμούς. Αν το παιδί δεν απαντήσει εντός δέκα δευτερολέπτων η συσκευή ενεργοποιεί το ενσωματωμένο μικρόφωνο και επιτρέπει στον καλούντα να ακούσει.

 
Επιπλέον, το παιδί μπορεί να καλέσει έναν προεπιλεγμένο τηλεφωνικό αριθμό πατώντας μόνο ένα κουμπί.

Σύμφωνα με την LG η μπαταρία του Kizon διαρκεί μέχρι 36 ώρες και ειδοποιεί τους γονείς όταν χρειάζεται φόρτιση.

 
Πάντως η LG δεν είναι ο πρώτος κατασκευαστής που παρουσιάζει συσκευές παρακολούθησης για παιδιά ή ηλικιωμένους -αντίστοιχες φορετές συσκευές προσφέρουν και οι KMS Solutions, Tinitell και Filip.

 
Η τεχνολογία θεωρείται πάντως αμφιλεγόμενη, καθώς πολλοί θεωρούν ότι τα παιδιά ουσιαστικά δένονται με εικονικά λουριά.

 
H LG προγραμματίζει να διαθέσει το Kizon στην αγορά της Νοτίου Κορέας εντός της εβδομάδας με την προοπτική να το λανσάρει σε Ευρώπη και Αμερική το Σεπτέμβριο.

 
Η τιμή του δεν διευκρινίστηκε.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top