Το Fraunhofer IIS (Institute for Integrated Circuits- Γερμανία) προσάρμοσε το λογισμικό εντοπισμού/ ανάλυσης προσώπου SHORE για χρήση στο Google Glass, δημιουργώντας – σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου- την πρώτη εφαρμογή του είδους της.

Με τη βοήθεια της ενσωματωμένης κάμερας του Glass, η εφαρμογή εντοπίζει/ ανιχνεύει τα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω και «διαπιστώνει» τα συναισθήματά τους αναλύοντας τις εκφράσεις τους. Όπως υπογραμμίζεται, όλοι οι υπολογισμοί γίνονται σε πραγματικό χρόνο από τη CPU του συστήματος, ενώ τα δεδομένα της εικόνας ποτέ δεν φεύγουν από τη συσκευή.

«Η νέα εξέλιξη από το Fraunhofer IIS είναι το πρώτο λογισμικό αναγνώρισης συναισθημάτων στον κόσμο που λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο με το Google Glass. Aυτό ανοίγει ένα ολόκληρο νέο φάσμα νέων έξυπνων εφαρμογών για γυαλιά, περιλαμβανομένων βοηθημάτων επικοινωνίας για ανθρώπους με διαταραχές όπως ο αυτισμός, πολλοί εκ των οποίων έχουν πρόβλημα στην ερμηνεία συναισθημάτων μέσω εκφράσεων του προσώπου» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση του ινστιτούτου.
 

Οι πληροφορίες θα μπορούσαν να προβάλλονται στο οπτικό πεδίο του χρήστη, ενώ για άτομα με προβλήματα όρασης θα μπορούσε να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια με πληροφορίες σε audio σχετικά με τα άτομα στο περιβάλλον τους. Επίσης, εκμεταλλευόμενο τη δυνατότητα αναγνώρισης φύλου και υπολογισμού ηλικίας, το λογισμικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές, όπως interactive παιχνίδια ή αναλύσεις αγοράς.

Το πρόγραμμα SHORE αποτελεί καρπό ετών έρευνας και ανάπτυξης πάνω στον τομέα των «έξυπνων» συστημάτων. Όπως υπογραμμίζει το ινστιτούτο, το λογισμικό επιτρέπει τον εντοπισμό αντικειμένων και προσώπων, καθώς και λεπτομερείς αναλύσεις εκφράσεων- ενώ είναι δυνατή η προσαρμογή του στα δεδομένα σχεδόν κάθε πλατφόρμας και λειτουργικού συστήματος, ειδικά σε φορητές συσκευές όπως τα tablets και τα smartphones.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top