σχόλιο ID-ont: Όταν το επισημαίναμε αυτό από το 2010
(http://id-ont.blogspot.gr/2010/10/blog-post_23.html), κανείς δεν έδινε σημασία... 

Εκτίμησή μας είναι όταν όλα αυτά γίνονται εν γνώση τους, για να προβληθεί την "κατάλληλη" στιγμή η Κάρτα Υγείας ως πανάκεια (http://id-ont.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html), ως "λύση" σε αυτές τις παράνομες συνταγογραφήσεις. Μόνο που ήδη γνωρίζουμε ότι και οι κάρτες αντιγράφονται, όπως γίνεται με τις χρεωστικές/πιστωτικές κάρτες στα, παρανόμως παγιδευμένα, ΑΤΜ των τραπεζών. Ως γνωστόν αντιγράφονται εξ αποστάσεως και οι κάρτες που έχουν RFID τσιπάκι: http://id-ont.blogspot.gr/2013/05/video-cbc-news-canada-smartphone-rfid.html

www.newsit.gr: Στην εξάρθρωση μίας εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται σε χιλιάδες παράνομες συνταγογραφήσεις προχώρησαν οι Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, τέσσερα άτομα, ένας γιατρός 60 ετών, δύο φαρμακοποιοί, 51 και 64 ετών και ένας συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, 66 ετών. Στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και μια ακόμη φαρμακοποιός, 59 ετών, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία.

"Φάμπρικα" παράνομων συνταγογραφήσεων

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο εμπλεκόμενος γιατρός, προέβη σε 2.500 συνταγογραφήσεις, που αφορούν σε 900 ασθενείς και σε 10.000 ιατρικά σκευάσματα, οι οποίες εκτελούνταν κατά βάση στα φαρμακεία των συλληφθέντων φαρμακοποιών.

Στο φαρμακείο της 59χρονης εκτελέστηκαν τουλάχιστον 11 παράνομες ιατρικές συνταγές.

Ο συνταξιούχος ιατρικός επισκέπτης, προμήθευε τον γιατρό με αριθμούς μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και μετά τη συνταγογράφηση κατέθετε τις συνταγές στα «συνεργαζόμενα» φαρμακεία.απ΄όπου παραλάμβανε τα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Εκτιμάται ότι από τη δράση του κυκλώματος το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη οικονομική ζημία άνω των 52.000 ευρώ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top