Λευκωσία: Έρευνα σε εξέλιξη βρίσκεται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας εναντίον δημόσιων λειτουργών προκειμένου να εντοπιστεί το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που διοχετεύουν προσωπικά δεδομένα ασθενών σε ιδιωτική κλινική. Τα προσωπικά δεδομένα αφορούν την κατάσταση υγείας ασθενών της καρδιοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου.
 
Με βάση τα δεδομένα αυτά, γιατρός ιδιωτικής κλινικής ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν στο κρατικό νοσοκομείο επικοινωνεί προσωπικά με ασθενείς, με σκοπό να τους πείσει να μεταβούν για χειρουργική επέμβαση στο ιδιωτικό νοσηλευτήριο όπου εργάζεται και να μην περιμένουν τη σειρά τους στο δημόσιο.

Όπως αναφέρει η αν. γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη σε επιστολή της, ημερ. 26/1/2015,  προς τον Γενικό Ελεγκτή, την έρευνα ανέλαβε ο εκτελεστικός ιατρικός διευθυντής του νοσοκομείου Λευκωσίας Πέτρος Μάτσας, ο οποίος αναμένεται να υποβάλει την έκθεση με τις διαπιστώσεις του περί τα τέλη Φεβρουαρίου.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η καταγγελία υποβλήθηκε από γιατρό άλλης ιδιωτικής κλινικής και φέρει τον εν λόγω καρδιοχειρουργό, ο οποίος αφυπηρέτησε από το δημόσιο, να κατέχει τη λίστα αναμονής ασθενών για εγχειρήσεις καρδιάς.

 
Εναντίον του εν λόγω καρδιοχειρουργού διεξήχθη αστυνομική έρευνα το 2012. Ωστόσο, δεν εντοπίστηκαν στοιχεία και μαρτυρίες που να δικαιολογούν την ποινική του δίωξη.

 
Επιβεβαιώθηκε, όμως, μέσα από την ποινική έρευνα, ότι ο εν λόγω γιατρός έχει προσωπική πληροφόρηση από διοικητικούς λειτουργούς του νοσοκομείου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, τον Οκτώβριο του 2012 αντικαταστάθηκε η γραμματειακή λειτουργός η οποία χειριζόταν τη λίστα αναμονής των ασθενών του καρδιοχειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου Λευκωσίας. Δύο μήνες μετά, προέκυψαν νέες καταγγελίες εναντίον του εν λόγω γιατρού, με την πιο πρόσφατη να φέρει ημερομηνία 29/12/2014.   

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top