Αποδείξεις μέχρι 69,99 ευρώ


σχόλιο ID-ont: Ακριβώς!  Χωρίς έλεγχο και εποπτεία από κλιμάκια εφοριακών υπαλλήλων δεν θα λειτουργήσει το "Σύστημα" (δηλ. η χρήση χρεωστικής/πιστωτικής για συναλλαγές άνω των 70€).

Εάν όμως υπάρχει έλεγχος και εποπτεία και κόβονται αποδείξεις, τότε ΔΕΝ χρειάζεται αυτό το "Σύστημα".

Ο έλεγχος και όχι το "Σύστημα" θα πιάσει την φοροδιαφυγή!

Με άλλα λόγια δεν είναι το "Σύστημα" που θα φέρει τον έλεγχο, ούτε ο έλεγχος για να γίνει έχει ανάγκη το "Σύστημα". Ο έλεγχος πρέπει να υπάρχει ανεξάρτητα με το εάν υπάρχει τέτοιο "Σύστημα". Εάν όμως υπάρχει έλεγχος, τότε δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιο "Σύστημα" !!! 

Ναυτεμπορική: Μεταξύ των μέτρων που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση είναι η υποχρεωτική χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ σε νησιά με πάνω από 3.000 κατοίκους, για την πάταξη της φοροδιαφυγής στον τομέα του ΦΠΑ. Για να λειτουργήσει το νέο σύστημα και όλα τα συστήματα κατά της φοροδιαφυγής, απαιτεί μια και μοναδική ρύθμιση. Να εκδίδονται αποδείξεις. Ας δούμε μερικά παραδείγματα.

Πηγαίνει μια παρέα σε μία ταβέρνα και κάνει λογαριασμό 90 ευρώ. Κανονικά θα πρέπει κάποιος από τους συνδαιτυμόνες να βγάλει την πιστωτική του κάρτα ή χρεωστική και να πληρώσει. Εάν οι πελάτες ζορίζονται για το ποιος θα πληρώσει, ο καταστηματάρχης δεν θα τους διευκολύνει; Μετά χαράς. Δεν θα εκδώσει απόδειξη και θα δεχθεί κανονικά τα μετρητά.

Εναλλακτικά η απόδειξη θα βγει 69,99 ευρώ, οπότε θα εξαιρείται ή θα εκδοθούν δύο ή περισσότερες αποδείξεις κάτω των 70 ή των 50 ευρώ, ανάλογα με το όριο που θα καθιερωθεί. Αλλο παράδειγμα αφορά τα μπαράκια. Αντε να πληρώσεις λογαριασμό με κάρτα στα καλοκαιρινά μπαράκια.

Για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος και εποπτεία από κλιμάκια εφοριακών υπαλλήλων. Διαφορετικά, χωρίς έλεγχο, οι επαγγελματίες και οι πελάτες δεν θα αλλάξουν συνήθειες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top