Εκ νέου βολές δέχεται η Google με αφορμή μία αμφιλεγόμενη νέα υπηρεσία που αποκαλύπτει πόσα γνωρίζει για εσάς.

Πρόκειται για το Timeline, που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στους χρήστες των online χαρτών να δουν τα μέρη στα οποία πηγαίνουν πιο συχνά.

Η Google λέει ότι αυτή η υπηρεσία θα βοηθήσει τους ανθρώπους να θυμούνται και να ξαναβρίσκουν εύκολα εστιατόρια και άλλα μέρη που επισκέφτηκαν πρόσφατα.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες περιγράφουν τη λειτουργία ως «τρομακτική».

Αναγγέλλοντας τη νέα υπηρεσία, ο Τζέραρντ Σανζ της Google γράφει: «Ευχηθήκατε ποτέ να μπορούσατε να θυμάστε όλα τα μέρη που έχετε πάει; - είτε πρόκειται για ένα μουσείο που επισκεφθήκατε κατά τη διάρκεια των τελευταίων διακοπών σας ή ένα μπαρ που βρήκατε τυχαία πριν από λίγους μήνες; Λοιπόν, ξεκινώντας από σήμερα, το Google Maps μπορεί να σας βοηθήσει».


Η υπηρεσία χρησιμοποιεί την τοποθεσία που λαμβάνεται από το GPS στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη. Επιπλέον έχει πρόσβαση και στις φωτογραφίες που οι χρήστες έχουν τραβήξει σε αυτές τις τοποθεσίες.

Ωστόσο, παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων χρηστών, η Google τονίζει την ασφάλεια της υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι «το Timeline σας είναι ιδιωτικό και ορατό μόνο σε εσάς και μπορείτε να ελέγχετε τις τοποθεσίες που θα επιλέξετε να κρατήσετε».



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top