σχόλιο ID-ont: Ότι ακριβώς σας έχουμε πει: τελικός στόχος όλων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των επομένων) είναι ο ένας Κωδικός, η Μία Κάρτα για όλες τις δουλειές, δηλ το απόλυτο φακέλωμα με ένα κλειδί...

ΕΘΝΟΣ: H κάρτα-κλειδί με τις βάσεις δεδομένων του Δημοσίου θα είναι μια επανάσταση κατά της γραφειοκρατίας

Παρακολουθώντας τις ανακοινώσεις σας είδα ότι ετοιμάζετε τη νέα κάρτα για κάθε πολίτη. Ισχύει ή είναι ένα ακόμη πυροτέχνημα; Ολα τα στοιχεία, ΑΜΚΑ, αριθμός ταυτότητας κ.ά. μαζί; Και με ποιο χρονοδιάγραμμα; Διότι η κυβέρνηση φαίνεται ότι ασχολείται κυρίως με τις μνημονιακές υποχρεώσεις...

Κυρία Γιωτάκη, στον απόηχο της πολιτικής παρακμής των τελευταίων χρόνων, η σημερινή κυβέρνηση είναι σε θέση να υλοποιήσει το όραμα για μια Ελλάδα με καινοτόμους και ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς. Η μεταρρύθμιση του κράτους είναι απαραίτητη συνθήκη για να μπορέσει η Ελλάδα να απελευθερώσει τις εγκλωβισμένες δημιουργικές της δυνάμεις και να κερδίσει το στοίχημα της πραγματικής ανάπτυξης που θα ωφελεί το σύνολο της κοινωνίας και θα εξασφαλίζει τη μείωση των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε τη διαλειτουργικότητα των μεγαλύτερων βάσεων δεδομένων του Δημοσίου -ό,τι έπρεπε να έχει γίνει εδώ και 15 χρόνια- για να φτάσουμε σε μια κάρτα-κλειδί. Αυτό σημαίνει επανάσταση κατά της γραφειοκρατίας.

Αυτό σημαίνει πολυεπίπεδη αποκέντρωση, με αποσαφηνισμένες αρμοδιότητες, χωρίς αλληλοεπικαλύψεις που κυρίως πλήττουν την επιχειρηματικότητα και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Η διαλειτουργικότητα των Μητρώων θα είναι πλέον το βασικό μέσο για την ταχεία ηλεκτρονική διεκπεραίωση υπηρεσιών με το Δημόσιο. Παράλληλα, θα μειώσει τις μετακινήσεις των πολιτών για τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, ενώ τα οικονομικά οφέλη από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής, καθώς και από την ελαχιστοποίηση των δαπανών λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης με τη μείωση της γραφειοκρατίας που απορροφά περίπου το 6% του ΑΕΠ, θα καταστήσουν το κράτος πιο λειτουργικό και αποτελεσματικό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top