Οι Γάλλοι οι οποίοι ζουν στο εξωτερικό θα ψηφίσουν με τον παραδοσιακό τρόπο στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο και όχι ηλεκτρονικά, για προληπτικούς λόγους, ώστε να αποφευχθεί τυχόν κυβερνοεπίθεση, ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η απόφαση ελήφθη με βάση τις συστάσεις των ειδικών της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των Πληροφοριακών Συστημάτων και αφού ελήφθη υπ' όψη «το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο απειλής κυβερνοεπίθεσης που θα μπορούσε να επηρεάσει τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας».

Στο πλαίσιο αυτό, θεωρήθηκε προτιμότερο οι Γάλλοι κάτοικοι εξωτερικού να ψηφίσουν με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τους Γάλλους που ζουν σε άλλες χώρες εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και διεξήχθη χωρίς να παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Όμως από τότε «υπήρξαν υποψίες για τις αμερικανικές εκλογές και η απόφαση της Ολλανδίας να μην εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις βουλευτικές εκλογές του Μαρτίου», υπενθύμισε ο Ματιάς Φεκλ, υφυπουργός Εξωτερικού Εμπορίου, Τουρισμού και υποθέσεων των Γάλλων του εξωτερικού.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι που ζουν στο εξωτερικό, οι αρχές θα ενθαρρύνουν την επιστολική ψήφο και τη συμμετοχή στις εκλογές δι' αντιπροσώπου. Για τον λόγο αυτό η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήματος για να ψηφίσει κανείς ταχυδρομικά παρατάθηκε για τις 31 Μαρτίου, αντί για την 1η Μαρτίου που ήταν αρχικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top