Η κυβερνοεπίθεση που έγινε την Παρασκευή, έπληξε 200.000 ηλεκτρονικούς υπολογιστές σε τουλάχιστον 150 χώρες, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του διευθυντή της Europol, Ρομπ Γουέινραιτ, που εξέφρασε το φόβου του, ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί μετά την αυριανή επιστροφή των εργαζόμενων στις δουλειές τους.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε στο χαρακτηριστικό στοιχείο της κυβερνοεπίθεσης της Παρασκευής που εντοπίζεται στην απαίτηση για την καταβολή λίτρων σε συνδυασμό με “τη δράση ενός ιού” ώστε η κυβερνοεπίθεση να διαδοθεί αυτόματα.

«Το εύρος της κυβερνοεπίθεσης αυτής, είναι πρωτόγνωρο. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν περισσότερα από 200.000 θύματα σε τουλάχιστον 150 χώρες. Μεταξύ των θυμάτων, συμπεριλαμβάνονται επιχειρήσεις και μεγάλες εταιρικές κοινοπραξίες. Επί του παρόντος είμαστε στη φάση κλιμάκωσης της απειλής. Οι αριθμοί αυξάνονται και φοβάται ότι θα εξακολουθήσουν ν’ αυξάνονται όταν οι άνθρωποι επιστρέψουν στις εργασίες τους, την Δευτέρα το πρωί κι ανοίξουν τους υπολογιστές τους», τόνισε ο Γουέινραιτ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top