Αν και το πρόγραμμα θα διαρκέσει έξι μήνες, είναι άγνωστο τι θα συμβεί μετά, καθώς οι Γερμανοί είναι πολύ προσεκτικοί στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. (σχόλιο ID-ont: Εάν είναι τόσο προσεκτική η Γερμανία, τότε γιατί δίνει Ηλεκτρονική Ταυτότητα με τσιπάκι στους Γερμανούς;)

Οι γερμανικές αρχές ξεκίνησαν μια περίοδο εξάμηνης δοκιμής της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, που όπως ομολογούν ειδικοί θα ενισχύσει τις συνθήκες ασφαλείας στο μέλλον.

Περισσότεροι από διακόσιοι άνθρωποι δέχθηκαν να καταγραφούν τα ονόματά τους και να φωτογραφηθούν προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά το πρόγραμμα στον σταθμό Σουντκρόιτς, όπου έχουν ήδη εγκατασταθεί τρεις κάμερες, στην είσοδο και στο κλιμακοστάσιο. Ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε ότι «η τεχνολογική εξέλιξη δεν μπορεί να σταματά στις υπηρεσίες ασφαλείας».

Ωστόσο, οι Γερμανοί είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Ο Ούλριχ Σέλενμπεργκ, επικεφαλής του δικηγορικού συλλόγου της χώρας, τόνισε ότι «δεν θέλουμε ως κοινωνία να κάνουμε οτιδήποτε είναι τεχνολογικώς δυνατό». Παραμένει άγνωστο με ποιο τρόπο θα προχωρήσει το πρόγραμμα μετά την ολοκλήρωση της δοκιμαστικής φάσης.
 
Κλοπή επεισοδίων

Κι ενώ τόσος λόγος γίνεται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που θα αποθηκεύονται στις διάφορες τράπεζες δεδομένων προκειμένου να λειτουργήσει εύρυθμα το σύστημα αναγνώρισης προσώπων, χάκερ έκαναν επίδειξη δύναμης κλέβοντας το σενάριο ενός μελλοντικού επεισοδίου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones», καθώς και επεισόδια άλλων τηλεοπτικών σειρών της εταιρείας παραγωγής και καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ.


Συνολικά, οι ανώνυμοι χάκερ ισχυρίστηκαν με ανακοίνωσή τους ότι υπέκλεψαν δεδομένα 1,5 terabytes μετά την κυβερνοεπίθεση.

Ηδη, οι χάκερ ανήρτησαν σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου επόμενα επεισόδια των σειρών Ballers και Room 104, που δεν έχουν προβληθεί ακόμη, υποσχόμενοι σύντομα και νέο υλικό προς (δωρεάν) τέρψη του φιλοθεάμονος κοινού.

«Χαιρετίσματα σε όλη την ανθρωπότητα. Η μεγαλύτερη διαρροή στην εποχή του κυβερνοδιαστήματος βρίσκεται σε εξέλιξη» έγραψαν οι χάκερ, με καθόλου ταπεινοφροσύνη. Ενθάρρυναν τον καθένα να «κατεβάσει» το υποκλαπέν τηλεοπτικό υλικό και υποσχέθηκαν να δώσουν... συνέντευξη σε όποιον το κάνει με επιτυχία.

Η ΗΒΟ επιβεβαίωσε την παραβίαση των υπολογιστών της, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσον έχουν επίσης υποκλαπεί προσωπικά δεδομένα πελατών ή εργαζομένων της. Η εταιρεία δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και εξωτερικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας ότι «η προστασία δεδομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΗΒΟ»

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρίτσαρντ Πλέπλερ, σε ηλεκτρονικό μήνυμά του στους εργαζομένους στην ΗΒΟ (που ανήκει στον όμιλο Time-Warner), χαρακτήρισε την κυβερνοπαραβίαση «προφανώς πρόκληση αναστάτωσης, ανησυχητική και ενοχλητική για όλους μας».

http://www.kathimerini.gr/921035/article/epikairothta/kosmos/anagnwrish-proswpwn-se-sidhrodromiko-sta8mo-toy-verolinoy

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top