Απώλειες που έφθασαν έως και το 19% κατέγραψαν χθες οι μετοχές της Equifax, μετά την προειδοποίηση που απηύθυνε προς τους πελάτες της ότι χάκερς μπορεί να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, 143 εκατομμύρια πελάτες της στις ΗΠΑ έχουν πέσει θύματα κυβερνοεπίθεσης, η οποία σημειώθηκε κατά πάσα πιθανότητα την περίοδο από μέσα Μαίου έως Ιούλιο.

Πρόκειται ίσως για τη μεγαλύτερη διαρροή στοιχείων που έχει συντελεστεί ποτέ στις ΗΠΑ, δεδομένου ότι έχουν υποκλαπεί τα προσωπικά δεδομένα περίπου του μισού πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία -με έδρα την Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών- υποστηρίζει πως ανακάλυψε την κυβερνοεπίθεση στις 29 Ιουλίου και όπως εκτιμά, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε συγκεκριμένα αρχεία που περιλαμβάνουν ονόματα, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης ακόμη και αριθμούς αδειών οδήγησης.

Επιπρόσθετα, οι χάκερς υπέκλεψαν δεδομένα πιστωτικών καρτών περίπου 209.000 πελατών της εταιρείας στις ΗΠΑ και άλλα αρχεία με προσωπικές πληροφορίες περίπου 182.000 Αμερικανών. Οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση επίσης σε δεδομένα ορισμένων πελατών της εταιρείας που διαμένουν μόνιμα σε Βρετανία και Καναδά.
Σημειώνεται ότι η Equifax διαχειρίζεται δεδομένα για περισσότερους από 820 εκατ. πελάτες της και για περισσότερες από 91 εκατ. επιχειρήσεις παγκοσμίως. Διαχειρίζεται επίσης μία λίστα προσωπικών στοιχείων για εργαζόμενους σε περισσότερες από 7.100 επιχειρήσεις.

Το περιστατικό έχει προκαλέσει αίσθηση στις ΗΠΑ, σε σημείο που ο Αμερικανός γερουσιαστής Mark Warner, αντιπρόεδρος της επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, έκανε λόγο για "παραβίαση που αποτελεί πραγματική απειλή για την οικονομική ασφάλεια των Αμερικανών". Η παραβίαση στην Equifax ήρθε δύο χρόνια μετά από αντίστοιχη παραβίαση στην Experian Plc, η οποία εξέθεσε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα περίπου 15 εκατομμυρίων ανθρώπων που είχαν κάνει αίτηση για συνδρομή στην T-Mobile.

Η Equifax συμβουλεύει τους πελάτες της να επισκεφθούν τη διεύθυνση www.equifaxsecurity2017.com για να διαπιστώσουν εάν τα προσωπικά τους στοιχεία έχουν υποκλαπεί.
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top