"Οι οικοδεσπότες στην Airbnb θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία και θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το απόρρητό τους", σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Airbnb που εντούτοις διευκρινίζει πως "τα προσωπικά δεδομένα μοιράζονται μόνο μέσω έγκυρης νομικής αίτησης".

Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωσή της: "Οι οικοδεσπότες στην Airbnb θέλουν να πληρώσουν το μερίδιό τους στην εφορία και θέλουμε να βοηθήσουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε το απόρρητό τους. Τα προσωπικά δεδομένα υπόκεινται σε αυστηρούς κανόνες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και θέλουμε να συνεργαστούμε με τον  καλύτερο δυνατό τρόπο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να έχουμε πολύ καλή συνεργασία στην Ελλάδα και με τη συνεργασία μπορούμε να συμβάλουμε στην τόνωση των οικονομικών και κοινωνικών ευκαιριών για όλους τους  ανθρώπους, να δημιουργήσουμε νέα φορολογικά έσοδα και να βοηθήσουμε στην εξάπλωση των τουριστικών παροχών στην κοινωνία".

Παράλληλα, η Airbnb σημειώνει και τα εξής:

• Η Airbnb μοιράζεται πληροφορίες με την Ελλάδα σχετικά με τη μισθωση κατοικιών. Τα προσωπικά δεδομένα μοιράζονται μόνο μέσω έγκυρης νομικής αίτησης σύμφωνα με τους εθνικούς και ευρωπαίους νόμους περί προστασίας δεδομένων. Η Airbnb λαμβάνει αυτά τα αιτήματα σοβαρά και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα για να ανταποκριθεί.


• Ξέρουμε ότι οι οικοδεσπότες θέλουν να πληρώσουν το δίκαιο μερίδιό τους και θέλουμε να βοηθήσουμε. Μέχρι σήμερα, η Airbnb έχει συνάψει συμφωνίες για την είσπραξη και την αποστολή ξενοδοχειακών και τουριστικών φόρων για λογαριασμό οικοδεσποτών με πάνω από 310 δικαιοδοσίες, παραδίδοντας πάνω από 300 εκατομμύρια δολάρια σε ξενοδοχειακούς και τουριστικούς φόρους σε όλο τον κόσμο.

• Η Airbnb συμβάλλει στην ανάπτυξη και διαφοροποίηση του τουρισμού στην Ελλάδα, δημιουργεί νέες οικονομικές δραστηριότητες, επεκτείνει τα οφέλη σε περισσότερες οικογένειες και κοινότητες και υποστηρίζει τους κατοίκους που μοιράζονται τα σπίτια τους. Το 2016, οι οικοδεσπότες σε όλη την Ελλάδα καλωσόρισαν πάνω από 770.000 επισκέπτες στα σπίτια τους, με την τυπική λίστα να μοιράζεται για λιγότερο από τρεις ημέρες το μήνα και ο τυπικός οικοδεσπότης να κερδίζει $ 2.800 το χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top