Ηλεκτρονική Κάρτα Βουλευτή.


σχόλιο ID-ont: Η Ηλεκτρονική Κάρτα με τα στοιχεία του Βουλευτή πρέπει να μπει στο σύστημα με την οθόνη που έχει μπροστά του, προκειμένου να μπορεί να ψηφίσει. Κάρτα του Πολίτη δηλαδή, περιορισμένων μεν δυνατοτήτων, κίνηση όμως με ισχυρό συμβολισμό: Εμείς λαέ εξελισσόμαστε, εσύ θα μείνεις πίσω; Δεν θες κι εσύ μια Καρτούλα, για λίγες δουλειές στην αρχή και αργότερα σου την εμπλουτίζουμε; 
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης τι έγινε πριν 2 μήνες στην Εσθονία. Η super Ηλεκτρονική Ταυτότητα των πολιτών της Εσθονίας, που τόσο έχει διαφημιστεί από τα ΜΜΕ της χώρας μας, και χρησιμοποιείται ΚΑΙ για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, είχε μεγάλο πρόβλημα...
2. Η Εσθονία “παγώνει” τις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ταυτότητες των κατοίκων λόγω κενού ασφαλείας (http://id-ont.blogspot.gr/2017/11/blog-post_6.html)

iefimerida.gr: ΠΩΣ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ

 

Τέλος η παραδοσιακή ψηφοφορία στη Βουλή – Τα πρώτα τεστ για το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ηλεκτρονικά θα γίνονται οι ψηφοφορίες από εδώ και στο εξής στη Βουλή.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας έχει ήδη εγκατασταθεί και αυτές τις ημέρες γίνονται οι πρώτες δοκιμές.

Μάλιστα για αυτόν τον λόγο έκλεισε και για λίγες μέρες η αίθουσα της ολομέλειας και οι συνεδριάσεις γίνονταν στην αίθουσα της γερουσίας.

Η αίθουσα της ολομέλειας πλέον άνοιξε και η συζήτηση και ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα γίνει εκεί.

Ωστόσο, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στην αίθουσα της ολομέλειας, θα γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο.
 
Οι επόμενες ψηφοφορίες, όμως, θα είναι ηλεκτρονικές

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής θα εισάγει την ηλεκτρονική κάρτα η οποία περιλαμβάνει τα στοιχεία του και μέσα από τα πλήκτρα που θα έχει μπροστά του θα επιλέγει και την ψήφο του.

Στόχος, να εξοικονομείται χρόνος αλλά και να αποφεύγεται η σύγχυση που συχνά παρατηρείται στις ονομαστικές ψηφοφορίες.

http://www.iefimerida.gr/news/388534/telos-i-paradosiaki-psifoforia-sti-voyli-ta-prota-test-gia-neo-ilektroniko-systima

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top