Μια νέα πατέντα της Samsung δείχνει να μπαίνει στην εξελιγμένη  βιομετρική πιστοποίηση χρηστών ο οποίος δεν αφορά πλέον το δαχτυλικό αποτύπωμά μας ή την ίριδα του ματιού μας ή το πρόσωπό μας αλλά τη δομή και τα χαρακτηριστικά των φλεβών μας.

Προφανώς αφορά κυρίως φορετές συσκευές – bands τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέσο πιστοποίησης για το Smartphone ή άλλες υπηρεσίες και θα σκανάρουν τις φλέβες μας. Τα χαρακτηριστικά των φλεβών μας είναι σχεδόν μοναδικά, με τη συσκευή να σκανάρει τις φλέβες μας στο επάνω μέρος του καρπού. Βέβαια η πατέντα δείχνει το σκανάρισμα των φλεβών στο δάχτυλο μας, μέσω ειδικού αισθητήρα στο πίσω μέρος τους Smartphone, ο οποίος ενδεχομένως να συνδυαστεί και με δαχτυλικό αποτύπωμα.

Ένα αγγειακό βιομετρικό σύστημα θεωρείται από τα πιο αξιόπιστα μια και βασίζεται σε χαρακτηριστικά που βρίσκονται κάτω από το δέρμα μας και είναι αδύνατον να παραχαραχτούν ενώ η συγκεκριμένη πατέντα σκανάρει και τη ροή του αίματος στις φλέβες και δεν βασίζεται απλά σε μια φωτογραφία τους.

Μέχρι στιγμής οι οπτικοί αναγνώστες για φλέβες ήταν μεγάλου μεγέθους και προορίζονταν για «επιτραπέζιες» – σταθερές υλοποιήσεις αλλά προφανώς η εξέλιξη της τεχνολογίας επιτρέπει την σμίκρυνσή τους για να μπορούν να υλοποιηθούν σε μια φορετή συσκευή.

Οι φορετές συσκευές – bands που κυκλοφορούν στην αγορά σκανάρουν τις φλέβες μας για τους παλμούς τις καρδιάς μας, ενώ οι πιο εξελιγμένοι μετράνε και την αρτηριακή πίεση.

Έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους στην αγορά φορητές συσκευές όπως μερικά tablet της Fujitsu τα οποία σκανάρουν την παλάμη μας ή Smartphones της ZTE τα οποία σκανάρουν τις φλέβες των ματιών μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top