σχόλιο ID-ont: Ηλεκτρονική Ψηφοφορία με Ηλεκτρονική Ταυτότητα στη Βουλή και άλλα κόλπα Υψηλής τεχνολογίας αλλά Χαμηλής αξιοπιστίας και απόδοσης. Κάπως έτσι θα είναι και η Κάρτα του Πολίτη (Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα) ;;;
- Εγκαταστάθηκε στη Βουλή τον Ιανουάριο 2018
- τον Ιούνιο 2018: Το πολυδιαφημισμένο και πανάκριβο σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας χάλασε  
- τον Ιούλιο 2018 ξαναμπλόκαρε:

iefimerida: ΘΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 
 
Όταν η Βουλή προμηθεύτηκε το σύστημα ηλεκτρονικών ψηφοφοριών, η πληροφόρηση που δόθηκε στους δημοσιογράφους ήταν πως είναι ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα στην Ευρώπη.

Η πραγματικότητα όμως φαίνεται πως είναι εντελώς διαφορετική. Χθες το βράδυ κατά την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τον «Κλεισθένη» το σύστημα «μπούκωσε» όταν πολλοί βουλευτές έβαλαν ταυτόχρονα την κάρτα τους για να ψηφίσουν. Όμως φαίνεται ότι υπήρξαν κι άλλα προβλήματα εκτός από αυτό.

Βουλευτές έλεγαν ότι η οθόνη έσβηνε συνέχεια και έβγαζε «σφάλμα» όταν επιχειρούσαν να οριστικοποιήσουν την ψήφο τους.

Κάποιοι βουλευτές φαίνεται να τα παράτησαν, ενώ ο Γιάννης Κουτσούκος από τη ΔΗΣΥ παρότι ψήφισε, φαίνεται να μην έχει ψηφίσει. Ο κ. Κουτσούκος απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ζητώντας την ανάκτηση του ηλεκτρονικού αποτυπώματος ψήφου. Επίσης ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, φαίνεται να έχει καταψηφίσει την κατάτμηση της Β'  Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής, ενώ ο ίδιος σε συζήτησή του με δημοσιογράφους δήλωσε ότι ψήφισε «ναι».

Μετά από όλα αυτά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα επανεξετάσουν τη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος το επόμενο διάστημα αφού οι συνεδριάσεις των θερινών τμημάτων θα γίνουν στη Γερουσία του κοινοβουλίου μια και η Ολομέλεια κλείνει ξανά μέχρι το Σεπτέμβριο προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες στην οροφή της Βουλής.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top