σχόλιο ID-ont: Πάλι καλά αναγνωρίζουν τον κίνδυνο των χάκερ. Τώρα που καταλαβαίνουν τον κίνδυνο, πρέπει να ενημερώσουν όσους ζηλεύουν την Εσθονία και οραματίζονται την Ηλεκτρονική Ταυτότητα στην Ελλάδα. Μια από τις χρήσεις της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας στην Εσθονία είναι για να ψηφίζουν ηλεκτρονικά (βλ. Ανάλυση Ασφαλείας του Εσθονικού Συστήματος Ψηφοφοριών μέσω Διαδικτύου: http://id-ont.blogspot.com/2017/07/blog-post_21.html) ...  

tovima.gr: Την εμπειρία που είχε ο Νίκος Αλιβιζάτος για την εκλογή αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ θέλησε να μάθει ο υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης στο ζήτημα των «ελλήνων εκλογέων του εξωτερικού».

Όπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», έμαθε ότι τον κ. Αλιβιζάτο τον δυσκόλεψε η ηλεκτρονική ψήφος και ο υπουργός κατάλαβε τους κινδύνους που μπορούν να υπάρξουν στο απόρρητο της ψηφοφορίας από τους χάκερ. Στο επερχόμενο νομοσχέδιο αποκλείστηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία και οι Ελληνες του εξωτερικού θα ψηφίσουν στις πρεσβείες, στα προξενεία, ακόμα και σε ελληνικά σχολεία. Ισως να μην το ξέρετε, αλλά οι Ελληνες του εξωτερικού που έχουν το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι ξεπερνούν τα δύο εκατ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top