Χιλιάδες μηνύματα διπλωματών της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν παραβιαστεί τα τελευταία χρόνια από χάκερ, όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times.

Η παραβίαση ανακαλύφθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Area 1, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, ωστόσο, ισχυρίζονται ότι δεν έχουν επηρεαστεί απόρρητες και μυστικές πληροφορίες από αυτή.

Όπως δήλωσε ένας ειδικός στην εφημερίδα, οι μέθοδοι που χρησιμοποίησαν οι χάκερ, ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχε χρησιμοποιήσει ο κινεζικός στρατός στο παρελθόν.

«Μετά από μια δεκαετία εμπειρίας στην αντιμετώπιση κινεζικών κυβερνοεπιθέσεων, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι παραβιάσεις συνδέονται με την κινεζική κυβέρνηση», δήλωσε ο ειδικός.

Στα μηνύματα που παραβιάστηκαν περιλαμβάνεται μια συνομιλία στην οποία διπλωμάτες περιγράφουν ως επιτυχημένη τη συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Πούτιν τον περασμένο Ιούλιο.

Σε ένα άλλο μήνυμα, δίνονται λεπτομέρειες από μια ιδιωτική συνάντηση μεταξύ του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ και ευρωπαίων αξιωματούχων, η οποία έγινε νωρίτερα φέτος.

Σε αυτή ακούγεται ο Κινέζος πρόεδρος να λέει ότι η Κίνα «δεν θα υπέκυπτε σε εκφοβισμό» από την Ουάσιγκτον, «ακόμα και αν ένας εμπορικός πόλεμος τους επηρέαζε όλους».

Τα σχόλια αυτά αντανακλούν μια ομιλία που έδωσε την Τρίτη, στην οποία ανέφερε ότι «κανένας δεν είναι σε θέση να υποδείξει στον κινεζικό λαό τι πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει».

Από την παραβίαση έχουν επηρεαστεί και άλλοι θεσμοί, ανάμεσά τους και ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, οι οποίοι έκτοτε έχουν τεθεί σε επιφυλακή, μεταδίδει το BBC.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top