σχόλιο ID-ont: Και τώρα πλέον σταμάτησε να το σκέφτεται; Σε άλλες πλατφόρμες, ιδιωτικές ή/και δημόσιες (βλ. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Κάρτα Πολίτη) δεν θα περάσει ποτέ στο μέλλον αντίστοιχη σκέψη;;;
- Η Γερμανική κυβέρνηση είχε μπει στον πειρασμό; Πόσο θα αντέξει;
- Το ίδιο θα κάνουν και Αμερικανικοί Πάροχοι:

pcmag: Σύμφωνα με emails της Six4Three που κατασχέθηκαν πρόσφατα και που έφτασαν στα χέρια της The Wall Street Journal, το Facebook σκέφτονταν να πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών του σε εταιρείες για να αυξήσει τα έσοδά του.
 
Το Facebook σκέφτονταν να χρεώσει διάφορες εταιρείες για να τους δώσει πρόσβαση στα δεδομένα των 2.27 δισεκατομμυρίων μηνιαίων ενεργών χρηστών του, όπως προκύπτει από εσωτερική ηλεκτρονική αλληλογραφία της εταιρείας που διέρρευσε πρόσφατα.

Τα emails αυτά περιλαμβάνονται σε ένα μη επεξεργασμένο δικαστικό έγγραφο που έφτασε στα χέρια της The Wall Street Journal και προέρχονται από αρχεία της Six4Three, τα οποία κατασχέθηκαν πρόσφατα από το Βρετανικό κοινοβούλιο.

Η Six4Three ανέπτυξε μια εφαρμογή που επέτρεπε στους χρήστες της να ψάξουν στις φωτογραφίες των φίλων τους στο Facebook για να βρουν τυχόν φωτογραφίες στις οποίες φορούν μπικίνι. Το 2015 η εταιρεία κατέθεσε μήνυση στο Facebook, όταν και άλλαξε η πολιτική απορρήτου του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της The Wall Street Journal, το 2013 το Facebook σε συζητήσεις του με το Amazon είχε αναφέρει ότι θα μειώσει την πρόσβαση του εν λόγω retailer στα δεδομένα των χρηστών του Facebook, εκτός κι αν λάμβανε χώρα μια “στρατηγική συζήτηση στο πλαίσιο των ευρύτερων διαπραγματεύσεων”. Παράλληλα, ένας εργαζόμενος του Facebook είχε ρωτήσει στο εσωτερικό της επιχείρησης αν η Royal Bank of Canada έπρεπε να δαπανά ένα συγκεκριμένο πόσο κάθε χρόνο για να διαφημίζεται στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εκπρόσωπος της Royal Bank of Canada, δήλωσε στην εφημερίδα, ότι δεν υπήρξε εμπορική συμφωνία αυτής της μορφής.

Τα περισσότερα αρχεία αφορούν την περίοδο 2012-2014 και όπως υποστηρίζει η The Wall Street Journal είναι ελλειπή και δεν περιλαμβάνουν αδιαμφισβήτητα ενοχοποιητικά στοιχεία. Το Facebook από την πλευρά του υποστήριξε ότι πράγματι κάποια στιγμή υπήρχαν σχέδια για πώληση των δεδομένων των χρηστών του, ωστόσο η κίνηση αυτή δεν προχώρησε. Ο Κωνσταντίνος Παπαμιλτιάδης, director of developer platforms and programs του Facebook, δήλωσε ότι “τα έγγραφα που συνέλεξε η Six4Three αποτελούν μονάχα την μια πλευρά του νομίσματος και παρουσιάζονται με έναν παραπλανητικό τρόπο που δεν υπόκειται σε κάποιο ευρύτερο πλαίσιο.”


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top