Τεράστιος όγκος προσωπικών δεδομένων, email και κωδικών πρόσβασης κυκλοφορεί σε ιστοσελίδες για χάκερ.

Ντίνος Παστός - Ειδικός σε θέματα διαδικτύου
Δεν προέρχονται από ένα συγκεκριμένο site ή υπηρεσία. Είναι μια συλλογή από πάρα πολλές διαρροές που έχουν γίνει στο παρελθόν για αυτό και το νούμερο που βλέπουμε είναι τεράστιο.

Από τα 770 εκατομμύρια διευθύνσεις, οι 50 χιλιάδες είναι κυπριακοί λογαριασμοί καθώς έχουν την απόληξη τελεία com τελεία cy.

Ντίνος Παστός - Ειδικός σε θέματα διαδικτύου
Όλες αυτές οι πληροφορίες πλέον βρίσκονται στο διαδίκτυο άρα αν ένα οργανωμένο σύνολο που θέλει να κάνει κακό ή να κάνει μια καμπάνια χάκινγκ ή διαφημιστική καμπάνια για διάφορες υπηρεσίες στο διαδίκτυο έχει όλες τις πληροφορίες ακόμα και τους κωδικούς των ατόμων που θα επιτεθούν.


Συμπεριλαμβάνονται διευθύνσεις ιδιωτικών και εταιρικών λογαριασμών από ολόκληρο τον κόσμο. Ανησυχεί ακόμα το γεγονός ότι πολλοί χρήστες του διαδικτύου έχουν τον ίδιο κωδικό για πολλές υπηρεσίες, κάτι που διευκολύνει τους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πλατφόρμες.

Ντίνος Παστός - Ειδικός σε θέματα διαδικτύου
Θα έρθει η μέρα και δεν είναι μακριά που είτε θα χάσουν σημαντικές πληροφορίες είτε θα μπορεί κάποιος να κάνει μια εύκολη πλαστοπροσωπία του ατόμου για να επιτεθεί σε άτομα τα οποία γνωρίζει αυτός, δηλαδή με τη δική του λίστα επαφών.

Για να δείτε αν το email σας έχει διαρρεύσει πατήστε εδώ

Αν γίνει κόκκινη τότε έχουν κυκλοφορήσει τα στοιχεία σας στο διαδίκτυο και πρέπει να αλλάξετε αμέσως τους κωδικούς πρόσβασής σας. Καλό είναι να έχουμε διαφορετικό κωδικό για την κάθε υπηρεσία και μια καλή λύση για να τους θυμόμαστε είναι η χρήση λογισμικών όπως τα password managers.

Ντίνος Παστός - Ειδικός σε θέματα διαδικτύου
Μπορεί να καταγράψει ένα κωδικό που μπορούμε να θυμούμαστε για να ξεκλειδώσουμε το manager και αποθηκεύει όλους τους κωδικούς που θα έχουμε σε διάφορα site. Είναι κάτι σαν χρηματοκιβώτιο που όταν ανοίγουμε την πόρτα μπορούμε να βρούμε όλους τους κωδικούς απλά είναι στον υπολογιστή ή στα κινητά μας.

https://www.alphanews.live/cyprus/dierreysan-peripoy-770-ekat-dieythynseis-email-kai-kodikoi-prosbasis-binteo


https://www.theguardian.com/technology/2019/jan/17/breached-data-largest-collection-ever-seen-email-password-hacking

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top