σχόλιο ID-ont: Πάλι καλά που το κατάλαβαν για τον εαυτό τους. Το θέμα όμως είναι ότι το ίδιο ισχύει και για τον καθένα από εμάς. Τι θα κάνουν λοιπόν για να προστατέψουν και τα δικά μας προσωπικά δεδομένα; π.χ. τα δεδομένα της Νέας Ηλεκτρονικής Ταυτότητας (Κάρτα του Πολίτη) δεν θα περνούν μέσα από τα Δίκτυα των Ιδιωτικών Εταιρειών Τηλεπικοινωνιών;;; Βεβαίως και του Στρατού να είναι το δίκτυο, δεν αναιρείται η πτυχή της διαρκούς καταγραφής όλων των πληροφοριών που μπορούν να συλλεχθούν, για μελλοντική "αξιοποίηση"...

iefimerida.gr : Τοίχο προστασίας απέναντι σε υποκλοπές και χάκερ θέλει να στήσει η κυβέρνηση και προχωρά στο ξήλωμα και την αντικατάσταση των «κόκκινων» τηλεφώνων.
  
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», σε εξέλιξη βρίσκεται το μυστικό σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.» (Κλειστό Δορυφορικό Δίκτυο) για τη διασφάλιση του απορρήτου των επικοινωνιών υψηλών προσώπων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των λεγόμενων «κόκκινων» τηλεφώνων. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση των γραμμών εκτάκτου ανάγκης, επικοινωνίας υψηλών προσώπων και επικεφαλής Σωμάτων Ασφαλείας, τριψήφια κ.λπ., από ένα κλειστό και απόλυτα ελεγχόμενο από το Δημόσιο και τον Στρατό σύστημα επικοινωνιών.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο σύστημα τηλεπικοινωνιών είναι θεωρητικά απαραβίαστο από μυστικές υπηρεσίες, χάκερ και δεν μπορεί να παγιδευτεί ώστε να γίνουν υποκλοπές.


Την υλοποίηση του σχεδίου έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών. Σύμφωνα με το σχέδιο «ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ.», 220 νέα τηλέφωνα και νέες συσκευές εντάσσονται σε ένα σύγχρονο, εναλλακτικό και ασφαλές δορυφορικό σύστημα επικοινωνίας.

Μάλιστα, αυτό που έχει σημασία είναι πως πλέον δεν θα εμπλέκονται ιδιώτες στα συστήματα επικοινωνίας του κράτους, ενώ όλες οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο και την εποπτεία του ελληνικού Δημοσίου και του Στρατού.

Και ο σχεδιασμός δεν σταματάει, αλλά περιλαμβάνει και την προώθηση της εγκατάστασης και λειτουργίας ενός ολιστικού συστήματος ασφαλούς και σύγχρονης επικοινωνίας, με δεδομένα και εικόνα, μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top