σχόλιο ID-ont: Έχουν να δουν ακόμη τα μάτια μας...

Η Βρετανική τράπεζα NatWest, ξεκίνησε την δοκιμαστική χρήση μίας νέα NFC κάρτας με ενσωματωμένο scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων.
 
Η δοκιμή στην οποία θα λάβουν μέρος 200 πελάτες, αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του Απριλίου, και θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες να πραγματοποιήσουν "ανέπαφες" συναλλαγές δίχως την καταχώρηση PIN ή υπογραφής. Μάλιστα, στην περίπτωση εισαγωγής δακτυλικού αποτυπώματος, αίρεται και το όριο των 30 λιρών για τις ανέπαφες συναλλαγές, το οποίο έχει θεσπιστεί σε πολλές χώρες του κόσμου για λόγους ασφάλειας.
 
Τα δακτυλικά δεδομένα αποθηκεύονται τοπικά μέσα στην κάρτα, συνεπώς δεν ελοχεύει ο κίνδυνος κλοπής δεδομένων χρηστών από μια πιθανή παραβίαση στην βάση δεδομένων της τράπεζας. Αυτό δεν συνεπάγεται ότι ο συγκεκριμένος τρόπος είναι απόλυτα ασφαλής, με ληστές να έχουν κατορθώσει αποτελεσματικά να κλέψουν και να αντιγράψουν δακτυλικά αποτυπώματα σε περιπτώσεις στο παρελθόν, όμως αποτελεί μια αρκετά αποτελεσματικότερη μέθοδο ασφαλείας, συγκριτικά με το παραδοσιακό PIN.

H βιομετρική ταυτοποίηση αν και έχει εξελιχθεί σε κύριο συστατικό στις ανέπαφες συναλλαγές μέσω συσκευών, δεν έχει καταφέρει να κερδίσει έδαφος ανάμεσα στις παραδοσιακές τραπεζικές κάρτες, με χαρακτηριστικές τις δοκιμές που έλαβαν χώρα σε Ιταλία και Νότια Αφρική, που έδειξαν ότι οι χρήστες τείνουν να αποφύγουν την διαδικασία και την "γραφειοκρατεία" των  τραπεζικών υποκαταστημάτων για την έκδοση μιας τέτοιου τύπου κάρτας, προτιμώντας υπηρεσίες όπως Apple και Google Pay.

 
Σύμφωνα με την NatWest, οι συμμετέχοντες της δοκιμής θα πρέπει να ακολουθήσουν παρόμοια διαδικασία, μέσω κάποιου υποκαταστήματος της. Πάντως η Gemalto, η εταιρία πίσω από την συγκεκριμένη τεχνολογία δακτυλικού scanner, ευελπιστεί ότι μελλοντικές εκδόσεις του συστήματος της, θα επιτρέψει στους χρήστες να καταχωρήσουν το δακτυλικό τους αποτύπωμα μέσω των smartphones τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top