Φαίνεται πως το σκάνδαλο «Cambridge Analytica» εξακολουθεί να στοιχειώνει το Facebook...
 
Ένα νέο σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων έρχεται να προστεθεί στα ήδη υπάρχοντα της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Facebook, καθώς το μέσο παραδέχτηκε πως διέρρευσαν τα στοιχεία 419 εκατ. χρηστών του.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα TechChrunch, η διαρροή αφορά στα δεδομένα περισσότερων από 419 εκατομμυρίων χρηστών σε έναν online σέρβερ που δεν είχε προστασία με χρήση κωδικού. Όπως επισημαίνει το σχετκό δημοσίευμα, πρόκειται για προσωπικά δεδομένα 133 εκατομμυρίων χρηστών από τις ΗΠΑ, 18 εκατ. από τη Μεγάλη Βρετανία και 50 εκατ. από το Βιετνάμ.

Μετά την αποκάλυψη αυτή, το Facebook παραδέχθηκε τη διαρροή, σημειώνοντας πως διεξάγεται έρευνα για το πότε και από ποιον συγκροτήθηκε η επίμαχη βάση δεδομένων, ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας υποστήριξε ότι η διαρροή αφορά συνολικά σε 210 εκατομμύρια χρήστες, καθώς στον αριθμό που μετέδωσε το TechChrunch υπάρχουν διπλοεγγραφές.

Φαίνεται πως το σκάνδαλο «Cambridge Analytica» εξακολουθεί να στοιχειώνει το Facebook, καθώς η νέα αυτή διαρροή εκτιμάται ότι πραγματοποιήθηκε με το εργαλείο που απενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2018 στον απόηχο του περιβόητου σκανδάλου. Μάλιστα, εκπρόσωποι του μέσου υποστήριξαν σχετικά, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά αυτή την εκτίμηση: «Η βάση δεδομένων είναι παλαιά και φαίνεται ότι περιλαμβάνει πληροφορίες που αποκτήθηκαν πριν να κάνουμε αλλαγές το 2018 ώστε να μην έχουν οι χρήστες τη δυνατότητα να εντοπίζουν άλλους χρήστες μέσω των τηλεφωνικών αριθμών τους. Η βάση δεδομένων έχει απενεργοποιηθεί και δεν έχουμε ενδείξεις ότι τέθηκαν σε κίνδυνο λογαριασμοί στο Facebook».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top