σχόλιο ID-ont: Όλα όσα λέγονται για "ενέργειες μέσα στα όρια της νομιμότητας" είναι κουραφέξαλα. Αυτό που βλέπουμε είναι το ένα σύστημα να φέρνει το άλλο. Όταν δεν αντιδράμε στο προηγούμενο έρχεται το επόμενο κι η κατάληξη θα είναι, η κοινωνία του Όργουελ να ωχριά μπροστά στην διαμορφούμενη πραγματικότητα...

TO BHMA: Ένα πιλοτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης προσώπων που εμφανίζονται σε κάμερες ασφαλείας.

To FBI ανακοίνωσε ότι πρόκειται να διαθέσει ένα δις δολάρια προκειμένου να αναπτύξει μία βάση δεδομένων αναγνώρισης προσώπων, που θα επιτρέπει στους πράκτορες της υπηρεσίας να ταυτοποιούν πρόσωπα χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με εκπροσώπους του FBI το πρόγραμμα, που έχει την ονομασία Ταυτοποίηση Νέας Γενιάς (Next Generation Identification), είναι μια αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας βάσης δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφάλειας θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το πρόσωπο ενός ανθρώπου μαζί με βιομετρικά δεδομένα όπως αναλύσεις DNA, σάρωση ίριδας και αναγνώριση φωνής προκειμένου να ταυτοποιήσουν κάποιον.

Το πρόγραμμα λειτουργεί ήδη πιλοτικά σε ορισμένες περιοχές και σύμφωνα με το FBI θα μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις πολιτείες από το 2014. Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα μπορεί να αναγνωρίσει μόνο όσους έχουν ήδη συλληφθεί και η αστυνομία διαθέτει φωτογραφία τους, αλλά σύντομα θα μπουν στη βάση των δεδομένων και φωτογραφίες από τα διπλώματα οδήγησης. 

Το πρόγραμμα έχει ήδη ξεσηκώσει τις αντιδράσεις οργανώσεων που προασπίζουν την προστασία των προσωπικών δεδομένων, αλλά το FBI διαβεβαιώνει ότι είναι μέσα στα όρια της νομιμότητας, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία. 


3 σχόλια:

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είπε...

Αγαπητοί μας φίλοι, υπάρχουν πολλά λογισμικά αναγνώρισης προσώπων που κυκλοφορούν στην αγορά, ακόμα και το Φατσο Βιβλίο (ΦΒ) αναγνωρίζει πρόσωπα μέσα από την τεράστια βάση δεδομένων του.
Επίσης δεν είναι τυχαίο που με τα νέα διαβατήρια δεν απαιτείται βίζα για την Αμερική από τους Έλληνες πολίτες. Η ασφάλεια τους επιτυγχάνεται από τα βιομετρικά στοιχεία που εμπεριέχονται στο RFI chip του διαβατηρίου και είναι καταγεγραμμένα σε βάση δεδομένων.
Το FBI αναβαθμίζει το υπάρχον σύστημα παρακολούθησης με πιο σύγχρονο και ότι αφορά τους νόμους, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι ανίσχυρα και αμελητέα μπροστά στην προπαγάνδα τους περί κινδύνου τρομοκρατίας. Η 11/9 2001 στην Αμερική εδραίωσε το παγκόσμια φακέλωμα και τον ολοκληρωτικό έλεγχο του ατόμου.
Όσο δεχόμαστε και δεν αντιδρούμε, τόσο καταδικαζόμαστε σε αμετάκλητες και χωρίς επιστροφή καταστάσεις εξάλειψης της ελευθερίας μας.

Ανώνυμος είπε...

Προβληματισμός για το ηλεκτρονικό βραχιόλι εντοπισμού
http://www.onisimos.gr/index.php/news/159-2012-09-17-05-46-54

Ηρώ είπε...

ΛΕΤΕ ΨΕΜΜΑΤΑ. ΤΟ FBI ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΡΜΑΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

top