σχόλιο ID-ont: Να γιατί σκοτώνονται, μήνες τώρα, στη Νέα Δημοκρατία να κάνουν εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο. Σε αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουν να εκπαιδεύσουν την εκλογική τους πελατεία στη ηλεκτρονική ψηφοφορία, για να έρθει μετά ο ΣΥΡΙΖΑ και να επεκτείνει την χρήση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε κάθε είδους ψηφοφορία με την χρήση της Κάρτας του Πολίτη!!!

Και φυσικά τα παπαγαλάκια αναπαράγουν ότι τους ψιθυρίζουν στο αυτί τα κυβερνητικά στελέχη, χωρίς να διερευνούν τυχόν άλλες παραμέτρους του θέματος, χωρίς να διατυπώνουν ούτε καν μια απορία! Για παράδειγμα, γιατί στη Γερμανία με απόφαση του Συνταγματικού της Δικαστηρίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η χρήση των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στην εκλογική διαδικασία;;; (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2013/09/dw.html)

Νοθεία, νοθεία είσ΄εδώ; παίρνω τον εκάστοτε κυβερνώντα μου και σε κυνηγώ...

Κάλπες τέλος- Θα ψηφίζουμε πλέον ηλεκτρονικά

Τέλος στις γνωστές μέχρι σήμερα χρονοβόρες και πολυδάπανες διαδικασίες με τα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, τη χρήση του παραβάν και της κάλπης στις εκλογικές αναμετρήσεις ανά την Επικράτεια σχεδιάζει να βάλει το Υπουργείο Εσωτερικών εφαρμόζοντας από τις ερχόμενες μάλιστα εκλογές, την ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του διαδικτύου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ολοκλήρωση αυτής της πρωτοποριακής διαδικασίας, πρωτόγνωρης ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι ένας από τους μεγάλους στόχους που επιθυμεί να υλοποιήσει εντός του 2016 η Κυβέρνηση, έχοντας ως "όχημα"  την έκδοση και χορήγηση ηλεκτρονικής κάρτας σε όλους τους πολίτες.

Η κάρτα του πολίτη, όπως θα ονομάζεται, βρίσκεται πλέον στην τελική φάση σχεδιασμού και υλοποίησης και από του χρόνου θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα του κάθε κατόχου στο διαδίκτυο. Θα έχει το σχήμα χρεωστικής ή πιστωτικής τραπεζικής κάρτας και θα περιλαμβάνει τσιπάκι στο οποίο θα ενσωματώνονται ο Α.Φ.Μ, ο Αριθμός Αστυνομικής Ταυτότητας, ο Α.Μ.Κ.Α, ο αριθμός Δημοτολογίου, οι κωδικοί για το πρόγραμμα taxis του Υπουργείου Οικονομικών, η ψηφιακή υπογραφή του κατόχου και ένας κωδικός πρόσβασης με τον οποίο θα γίνεται η ηλεκτρονική αναγνώριση του κατόχου στο διαδίκτυο με τη χρήση "ηλεκτρονικών κλειδιών" από μέρους των δημοσίων υπηρεσιών.

Με την κάρτα αυτή το Υπουργείο Εσωτερικών ευελπιστεί ότι από τις επόμενες εκλογές θα μπορούμε να συμμετέχουμε από το σπίτι μας ή ακόμη και από το δρόμο (με τα έξυπνα κινητά) σε εκλογικές αναμετρήσεις, είτε αυτές αφορούν εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, τοπικές και περιφερειακές ή ακόμη και δημοψηφίσματα. Ο σχεδιασμός προβλέπει την ταυτόχρονη βελτίωση και απλούστευση της αποτελεσματικότητας της εκλογικής διαδικασίας που θα συνδυαστεί με νέο σύστημα μετάδοσης των εκλογικών αποτελεσμάτων μειώνοντας τις πιθανότητες σφαλμάτων, αυξάνοντας την ταχύτητα και αξιοπιστία της μετάδοσης αλλά και περιορίζοντας δραστικά το κόστος κάθε εκλογικής διαδικασίας. Ταυτόχρονα η ηλεκτρονική κάρτα του Πολίτη, θα μπορεί να χρησιμοποιείται για πλήθος συναλλαγών του Πολίτη με το δημόσιο, όπως με εφορίες, πολεοδομίες, δήμους, νοσοκομεία κλπ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έχει να πέσει μια νοθειάρα άστα να πάνε μετά απ'αυτό! Μόνο μνημονιακό κόμματα θα βγαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Αρχίστε να ξεσηκώνετε κόσμο εναντίον όλων αυτών των μέτρων που πάνε να περάσουν. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Δημοσίευση σχολίου

top