Η Κάρτα του Μετανάστη



σχόλιο ID-ont: Η Κάρτα μετανάστη θα είναι ίδια με την Κάρτα του Πολίτη; Εάν ναι τότε η "Kάρτα του Πολίτη" θα δοθεί πρώτα στους πολίτες-μετανάστες αυτής της χώρας και μετά θα δοθεί στους πολίτες-ιθαγενείς;

Δύο παρατηρήσεις έχουμε να κάνουμε αρχικά:
α) Εάν η "Κάρτα του Μετανάστη" είναι ίδια με την "Κάρτα του Πολίτη", επιτέλους θα μάθουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Κάρτας του Πολίτη. Αυτό το επτασφράγιστο μυστικό των αρμοδίων! Λες και η Ελληνική Κάρτα του Πολίτη θα είναι πολύ διαφορετική από την Γερμανική ή την Ρωσική. Εάν όχι, θα μπορέσουμε να μάθουμε τις τεχνικές λεπτομέρειες για το πώς είναι μια ηλεκτρονική ταυτότητα με πλινθίο.

β) Όσο σημαντικό είναι να μην καταγράφονται οι συμπεριφορές και συνήθειες των Ελλήνων πολιτών μέσω ηλεκτρονικών καρτών, εξίσου σημαντικό είναι να μην συμβεί αυτό και στους μετανάστες. Δεν μπορεί να ανησυχούμε μόνο για τους Έλληνες και να αδιαφορούμε για τους μετανάστες, τους αλλοδαπούς. Aνθρώπινα δικαιώματα έχουν τόσο οι γηγενείς όσο και οι αλλοδαποί. Στο πλαίσιο αυτό η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) δεν θα έπρεπε να γνωματεύσει για την Κάρτα του Μετανάστη άμεσα, πριν αυτή εκδοθεί, με βάση τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας μας; Αυτή η απόφαση θα μπορούσε να είναι οδηγός και για την απόφασή της για την Ελληνική Κάρτα του Πολίτη... 

Ας ζητήσει λοιπόν η ΑΠΔΠΧ τις τεχνικές προδιαγραφές της Κάρτας του Μετανάστη. Δεν μπορούν οι αρμόδιοι να το αρνηθούν αυτό στην ΑΠΔΠΧ. Έτσι θα γίνει το ξεκίνημα και θα δούμε κι εμείς, τις προθέσεις όλων (αρχόντων και φυλάκων) και για την Κάρτα του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

ΕΘΝΟΣ: Έρχεται από τον Μάϊο η "Κάρτα του Μετανάστη"
 

Σταδιακά θα πάρει τη θέση των αυτοκόλλητων ετικετών (στίκερ) που πιστοποιούν τις άδειες παραμονής, θα έχει τη μορφή πιστωτικής κάρτας και θα περιλαμβάνει ψηφιακή φωτογραφία προσώπου, δύο ψηφιακά δακτυλικά αποτυπώματα και ένα ηλεκτρονικό τσιπ για την αποθήκευση δεδομένων.

Παράλληλα προβλέπεται η μετατροπή των Διευθύνσεων Αλλοδαπών και Μετανάστευσης που βρίσκονται στις αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις σε υπηρεσίες «μίας στάσης», δηλαδή σε υπηρεσίες όπου οι νόμιμοι μετανάστες θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις διαδικασίες για την έκδοση ή ανανέωση των αδειών διαμονής.

Στις 62 νέες υπηρεσίες που θα δημιουργηθούν σε όλη την επικράτεια θα γίνεται και η συλλογή των βιομετρικών στοιχείων για την έκδοση της «Κάρτας του Μετανάστη». Στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» δημιουργούνται και τα Συμβούλια Ενταξης Μεταναστών στους δήμους, που στοχεύουν στην προώθηση της κοινωνικής ένταξης των αλλοδαπών.

Τρεις νέες κλήσεις για την κατάληψη της Νομικής απέστειλε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Σπ. Μουζακίτης, στον εκπρόσωπο της εταιρείας πούλμαν που μετέφερε τους μετανάστες και σε δύο μέλη του Φόρουμ Μεταναστών.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=55091008

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα έχουν κάρτα οι μετανάστες και θα φαίνονται πιο νόμιμοι από τους ντόπιους οι οποίοι δεν θα θέλουν να την παραλάβουν! Με την αθρόα λαθρομετανάστευση και νόμο περί ιθαγένειας επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τους Έλληνες πολίτες με την όποια ελληνική αυτοσυνειδησία τους έχει απομείνει, με ανθρώπους μακριά από ελληνικό πολιτισμό και Ορθοδοξία. Από τη μία νομιμοποιούν τους λαθρομετανάστες και από την άλλη λόγω "εξυγίανσης" διώχνουν τους Έλληνες στο εξωτερικό λόγω αβίωτης ζωής αν και δεν έχουν τιμωρήσει κανένα ένοχο για τα σημερινά μας χάλια και ούτε πρόκειται.

Δημοσίευση σχολίου

top