σχόλιο ID-ont: Με τέτοια συστήματα και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε, πάλι θα σας βρουν...

Η βιομετρική τεχνολογία έχει κάνει άλματα τα τελευταία χρόνια: Πλέον σε πολλές συσκευές δεν χρησιμοποιούνται συμβατικά passwords, αλλά αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και ίριδας. Αυτές οι τεχνολογίες όμως, ίσως σύντομα θεωρούνται παρωχημένες.

Ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Buffalo, με επικεφαλής Wenyao Xu, ανέπτυξε σύστημα που αξιοποιεί ένα Doppler ραντάρ, ικανό να “διαβάζει” την ανθρώπινη καρδιά! Λειτουργεί περίπου όπως και οποιοδήποτε άλλο ραντάρ, εκπέμποντας μικροκύματα και αναλύοντας το σήμα που επιστρέφει, προκειμένου να εντοπίσει αλλαγές στην κίνηση.

Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, η διαδικασία αναγνώρισης ενός προσώπου μέσω της μεθόδου χρειάζεται περίπου οκτώ δευτερόλεπτα, ενώ η ισχύς του ραντάρ είναι μόλις 5 milliwatts – κάτι που σημαίνει ότι η ακτινοβολία δεν είναι επικίνδυνη για τον οργανισμό.

Ο χρήστης μπορεί να ταυτοποιηθεί από τα χαρακτηριστικά της καρδιάς του, λαμβάνοντας υπόψιν το μέγεθος και το σχήμα της, καθώς και το πώς αυτή χτυπά. Για περισσότερες πληροφορίες γύρω από την τεχνολογία, που θα παρουσιαστεί επίσημα στη MobiCom 2017, μπορείτε να διαβάσετε τη σχετική δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top