σχόλιο ID-ont: Η Κύπρος προχωρά άμεσα στην έκδοση ηλεκτρονικών ταυτοτήτων για τους Κύπριους. Δεν φτάνει όμως μόνο αυτό. Κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αποφασιστεί το σχέδιο για την Ευρωπαϊκή Κάρτα του Πολίτη...

Ηλεκτρονικές ταυτότητες οι οποίες θα μας επιτρέπουν να κάνουμε ακόμα και τις τραπεζικές μας συναλλαγές, θα γίνουν σύντομα μέρος της ζωής μας.

Το θέμα αυτό εμπίπτει και στην Κυπριακή Προεδρία η οποία θα κληθεί να χειριστεί σημαντικά θέματα που αφορούν την προώθηση της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρώπης όπως τη νομοθετική πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική ταυτότητα, επαλήθευση και υπογραφή.

Μέσα στο εξάμηνο της Προεδρίας μας θα έχουμε νέες ταυτότητες με τσιπ, δακτυλικά αποτυπώματα και ηλεκτρονική υπογραφή η οποία θα προστεθεί ως στοιχείο στην ηλεκτρονική πλέον ταυτότητα του κάθε πολίτη. 

Το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού θα είναι σε θέση να αρχίσει να εκδίδει ηλεκτρονικές ταυτότητες, που θα φέρουν microchip στο οποίο θα υπάρχει το δακτυλικό αποτύπωμα του πολίτη και η ηλεκτρονική υπογραφή του.

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία έχει ως στόχο την αύξηση της εμπιστοσύνης των πολιτών, των επιχειρήσεων και των διοικήσεων στις ηλεκτρονικές συναλλαγές ενώ θα μπορούν να γίνονται ακόμη και τραπεζικές συναλλαγές.

Εκτός από τις ηλεκτρονικές ταυτότητες παράλληλα θα δημιουργηθεί και μια Κυβερνητική Αποθήκη Πληροφοριών στην οποία θα ενταχθούν τα αρχεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Τμ. Τελωνείων, του Αρχείου Πληθυσμού, του Εφόρου Εταιρειών, του Τμ. Εσωτερικών Προσόδων, του Κτηματολογίου, και του ΦΠΑ, καθώς επίσης του Γεν. Λογιστηρίου.

Σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπουν και τα αρχεία των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και η Στατιστική Υπηρεσία.

Τα πιο πάνω επιβεβαίωσε και η Υπουργός Εσωτερικών Ελένη Μαύρου μιλώντας στις τομές στα γεγονότα:


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ξυπνηστε αδελφια κυπριοι κανενας ορθοδοξος δεν περνει χαραγμα

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΗΤΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.

ΕΤΣΙ ΟΙ ΚΥΡΠΙΟΙ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΕΡΙΟ ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

ΕΤΣΙ ΧΤΥΠΑΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΜΕ 1 ΣΜΠΑΡΟ 2 ΤΡΙΓΩΝΙΑ.

Δημοσίευση σχολίου

top