σχόλιο ID-ont: Μας φαίνεται απλά τρομακτικό!!! Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου, αλλά ταυτόχρονα και εναντίον της ελευθερίας του...

Πως θα σας φαινόταν αν ευρισκόμενοι σε μια κατάσταση όπου οι δυσχερείς ηχητικές συνθήκες, (αεροδρόμια, συναυλίες, στάδια ή περιπτώσεις πανικού/κινδύνου) καθιστούσαν την επικοινωνία μέσω κινητού αδύνατη, υπήρχε μια συσκευή που ενίσχυε τη φωνή σας, εκμηδενίζοντας όλο τον περιβάλλοντα ήχο;

Η Motorola πάντως -ιδιοκτησίας Google, πλέον- κρίνει ότι θα ήμαστασν χαρούμενοι, σύμφωνα τουλάχιστον με τη φιγούρα με το κενό βλέμμα, που συνοδεύει την κατάθεση ευρεσιτεχνίας της.

Πρόκεται για μια συσκευή σε μορφή tattoo, που προσαρτάται στο λαιμό και επικοινωνεί τόσο με το εξωτερικό ηχητικό περιβάλλον, όσο και με το κινητό τηλέφωνο, επεμβαίνοντας όταν χρειάζεται, ώστε να δυναμώσει τη φωνή του χρήστη ή να φιλτράρει τον περιβάλλοντα ήχο για να διευκολύνει την επικοινωνία. Όμως, δεν κάνει μόνο αυτό.
 
Σύμφωνα με την περιγραφή της ευρεσιτεχνίας, η συσκευή μπορεί επίσης να ξεχωρίσει πότε ψεύδεται ο χρήστης και να τον ‘ρουφιανέψει’ εκπέμποντας ένα έντονο πορτοκαλί χρώμα, ανιχνεύοντας τις αλλαγές στον τόνο της φωνής αλλά και στο δέρμα του, μέσω της εφίδρωσης. Χαρακτηριστικά που υποτίθεται πως αλλάζουν όταν λέμε ψέμματα. Καλά διαβάσατε.

Η νέα πατέντα είναι και ένας ανιχνευτής ψέυδους σε μορφή tattoo ή αυτοκόλλητου, με την υπογραφή της Google και της Motorola, που ναι μεν ενισχύει τη φωνή αλλά ταυτόχρονα, αρχίζει να λαμποκοπά, κάθε φορά που λέμε ψέμματα. Το πλήρες κείμενο της ευρεσιτεχνίας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε ζώα. Το μέλλον, λοιπόν, περιέχει και τέτοιες “συναρπαστικές” εφευρέσεις με βιομετρικούς σένσορες που, όμως, όπως η πλειοψηφία των ευρεσιτεχνιών που κατατίθενται προς έγκριση, δεν είναι σίγουρο οτι θα γίνει προϊόν ευρείας κυκλοφορίας.

Παρόλα αυτά, τέτοιες πατέντες είναι ενδεικτικές της τεχνολογίας που έχουν στα χέρια τους εταιρείες όπως η Google αλλά, κυρίως, του τί προτίθενται να κάνουν με αυτή.

http://techit.gr/2013/11/i-pio-tromaktiki-efevresi-tis-google/

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ. ΑΠΛΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΙΔΕΑ ΚΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Η ΙΔΕΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ. ΑΣ ΜΗ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ. ΝΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΥΠΟΣΕΙΝΥΔΗΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΟΙ.
ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΑΙΩΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΦΤΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΓΕΛΑΣΕΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟΤΕ.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: http://yiorgosthalassis.blogspot.com/2013/11/2000-1910.html#more

Δημοσίευση σχολίου

top