απορία ID-ont: κε Κατρούγκαλε, η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση του Υπουργείου σας θα είναι πιο ασφαλής από την αντίστοιχη του Αμερικανικού Στρατού; 

O αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα του χθες βράδυ η οποία έπεσε θύμα ηλεκτρονικής πειρατείας από οργάνωση που αυτοαποκαλείται Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός και υποστηρίζει τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Ασαντ. Η οργάνωση ανάρτησε μηνύματα στην ιστοσελίδα του στρατού και ανέλαβε μέσω Twitter την ευθύνη για την ηλεκτρονική επίθεση.
 
Ο στρατός ξηράς αφού διαπίστωσε ότι μέρος του περιεχομένου της ιστοσελίδας του είχε "παραβιαστεί, έλαβε προληπτικά μέτρα κατάλληλα για να διασφαλίσει ότι δεν υπήρξε κλοπή δεδομένων του στρατού, κλείνοντας την ιστοσελίδα του προσωρινά", αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου.

Η ιστοσελίδα (www.army.mil) ήταν κλειστή μέχρι τις 00:30 σήμερα.

 
Η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση έγινε μέσω ενός λογαριασμού στο Twitter, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως λογαριασμός του Συριακού Ηλεκτρονικού Στρατού.

Η οργάνωση έχει ήδη πραγματοποιήσει ηλεκτρονικές επιθέσεις εναντίον ιστοσελίδων μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους στις εφημερίδες New York Times και Washington Post. Ο λογαριασμός στο Twitter της φωτογραφικής υπηρεσίας του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των δικτύων BBC και Al Jazeera και των εφημερίδων Financial Times και Guardian, επίσης έχουν δεχθεί επιθέσεις.

 

Σύμφωνα με τον λογαριασμό στο Twitter της οργάνωσης (@οfficial_SEA16), οι πειρατές είχαν αφήσει κυρίως πάνω στην ιστοσελίδα του αμερικανικού στρατού ένα ασαφές μήνυμα στα αγγλικά καταγγέλλοντας κατά τα φαινόμενα το πρόγραμμα εκπαίδευσης των μετριοπαθών Σύρων ανταρτών από την αμερικανική κυβέρνηση. "Οι διοικητές σας παραδέχονται ότι εκπαιδεύουν αυτούς που σας στέλνουν να πολεμήσετε με τίμημα τη ζωή σας", αναφέρει το μήνυμα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top