σχόλιο ID-ont: Η μέθοδος της "σαλαμοποίησης" του πληθυσμού σε όλο της το μεγαλείο. Ξεκινούν από τους μετανάστες που αποτελούν ευάλωτη ομάδα (ποιος μετανάστης θα πει όχι σε οτιδήποτε του προσφέρει το κράτος υποδοχής;) και μετά θα πάνε στους γηγενείς: "Καλά πήραν κάρτες οι μετανάστες και δεν θα πάρετε εσείς;;;" θα λένε σε λίγο καιρό... 

Στη θέσπιση κάρτας υγείας για πρόσφυγες και μετανάστες, προχωρά το υπουργείο Υγείας μέσα στον επόμενο μήνα, όπως δήλωσε ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο Πρακτορείο FM.

«Αποφασίσαμε να υπάρχει μία κάρτα υγείας, η οποία θα αναφέρει βασικά χαρακτηριστικά και αποτελέσματα των εξετάσεων που γίνονται σε σχέση με την κατάσταση της υγείας τους και η οποία θα τους είναι χρήσιμη και για τις μετακινήσεις μέσα στη χώρα και για τη διάβαση των συνόρων και για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλες χώρες», διευκρίνισε.

Ο Γ. Μπασκόζος είπε ακόμη ότι συστήνεται μία επιτροπή, η οποία θα εισηγηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την κάλυψη υγείας προσφύγων και μεταναστών, το οποίο σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορεί να δώσει μια λύση με πρόγραμμα.


Ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας ανέφερε ακόμη ότι στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης θα υπάρχει πρόβλεψη για ψυχολογική υποστήριξη με άρτια εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, για όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατί όπως είπε «η ψυχολογική στήριξη, ίσως είναι και το πιο σοβαρό μέτρο προστασίας της υγείας τους, που μπορείς να λάβεις».


φωτογραφία από ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top