Συνέντευξη από τον συνιδρυτή του The Pirate Bay

Γνωστός για το, αποκεντρωμένο, σύστημα διάθεσης αρχείων The Pirate Bay που κυνηγήθηκε ανελέητα από την βιομηχανία του κινηματογράφου, ο Πήτερ Σούντε ανακινεί το θέμα της εξουσίας προσώπων σε δημοφιλή σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, ως έθνος εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, που ελέγχονται κεντρικά.
 
Αν το σκεφτεί κανείς από την πλευρά της πολιτικής οργάνωσης, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είπε ο συνιδρυτής του Pirate Bay, είναι ένας «δικτάτορας» που επιβάλλει κανόνες στο έθνος αυτό, στα μέλη του Facebook που δεν τον εξέλεξαν. Δεν υπάρχει δημοκρατία online, είπε ο Σούντε.

 
Η αλήθεια είναι, είπε ο "Copy me happy", σε συνέντευξή του σε συνέδριο του διαδικτυακού μέσου The Next Web, ότι η απόφαση να μην συμμετέχεις στο Facebook, ένα διαδικτυακό μέσο, έχει επιπτώσεις στην πραγματική σου ζωή -δεν επικοινωνείς με τους φίλους σου.

Επίσης, ο Σούντε αναφέρθηκε σε συνομιλία της γερμανίδας καγκελαρίου με τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά τη διάρκεια διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, στην οποία η Ανγκελα Μέρκελ ακούγεται να απευθύνεται στον νεαρό μεγιστάνα ζητώντας μέριμνα για τα δημοσιεύματα κατά των προσφύγων στο κοινωνικό μέσο όπου συγκεντρώνονται 1,6 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Και αναρωτιέται: Πώς είναι δυνατόν ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού να καλείται να ζητήσει από αυτόν να μην επεμβαίνει στην κουλτούρα μας;
 
Ο Σούντε αναφέρθηκε επίσης στην πολιτική του Facebook που επιβάλλει τη χρήση του αληθινού ονόματος από κάθε μέλος, αφού θεωρεί ότι πρόκειται για πρακτική η οποία μπορεί να οδηγήσει στην καταδίωξη κάποιων ανθρώπων από διάφορα καθεστώτα, ενώ παράλληλα δυσχεραίνει την οργάνωση πολιτικών κινημάτων. «Ο λόγος που απαιτείται το πραγματικό μας όνομα είναι για να αποκομίσει ένα ακόμα δολάριο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ», είπε χαρακτηριστικά ο άνθρωπος που πέρασε έξι μήνες σε φυλακή στην Σουηδία το 2014.

Για τον Σούντε, ο Ζούκερμπεργκ είναι ένας λευκός τύπος, με προνομιακό υπόβαθρο που δεν μπορεί να αντιληφθεί στις πολιτισμικές διαφορές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top