σχόλιο ID-ont: Ψηφίζετε Αντώνη Σαμαρά; Εαν ναι, τότε με την ψήφο σας λέτε ΝΑΙ στην έκδοση της Κάρτας Yγείας η οποία θα έχει "πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό του ασθενή, που θα διαβάζεται ηλεκτρονικά από τον γιατρό που τον εξετάζει κάθε φορά." 

Δηλ. ψηφίζετε:
1. να επεκταθεί το ηλεκτρονικό φακέλωμα υγείας,
2. να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για κλέψιμο από τους hackers της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης,
3. να αποκτήσουμε μια Ηλεκτρονική Κάρτα - προφανώς με τσιπάκι -, η οποία θα ενσωματωθεί στην Κάρτα του Πολίτη, δηλ. να αποκτήσουμε τον προπομπό της Κάρτας του Πολίτη...

Στο μόνο πράγμα που υπάρχει συνέχεια στην κυβερνητική πολιτική, ανεξαρτήτως του ποιος κυβερνάει, είναι στο ζήτημα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης:
α) Η ΝΔ εισάγει τον ΑΜΚΑ, την βάση της Κάρτας του Πολίτη, όπως μάθαμε πρόσφατα από τον κο Τζωρτζάκη, (δηλ. 5 χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου του ΑΜΚΑ)
β) Η ΝΔ υπογράφει σύμβαση με την Ιαπωνική Εταιρεία Toppan για την έκδοση της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας των Αστυνομικών, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της να χρησιμοποιήσει το ίδιο σύστημα για την Ηλεκτρονική Ταυτότητα των Πολιτών,
γ) Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και βαφτίζει την Ηλεκτρονική Ταυτότητα "Κάρτα του Πολίτη" για να την ..."καταπιεί" πιο εύκολα ο πολίτης,
δ) Το ΠΑΣΟΚ αρχίζει να εφαρμόζει σταδιακά την Ηλεκτρονική Φυλακή (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση): Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, Κάρτα Αποδείξεων και άλλα πολλά
ε) η ΝΔ ως συνεχιστής του όλου προγράμματος εξαγγέλλει την Ηλεκτρονική Κάρτα Υγείας ...

Υπάρχει άλλος τομέας όπου τα δύο κόμματα σε αγαστή συνεργασία να χτίζουν τούβλο-τούβλο κάποιο έργο; Όχι βέβαια! Γιατί άραγε;

iatronet.gr: Ανακοινώσεις σχετικά με την κυβερνητική πολιτική στην Υγεία, που θα εφαρμόσει η ΝΔ εάν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, έκανε την Πέμπτη ο κ. Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι στην Υγεία 'θα αλλάξουν όλα, αλλά με σχέδιο'. 

Για τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) σημείωσε ότι θα αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας του και πως οι συμβεβλημένοι γιατροί θα αμείβονται κατά πράξη και περίπτωση.

Ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στην ηλεκτρονική κάρτα υγείας κάθε πολίτη, αλλά και στη λειτουργία δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα 'φιλτράρει' τα περιστατικά.

Προτάσεις

Συνοπτικά, οι προτάσεις της ΝΔ για την Υγεία είναι οι εξής:
  • Ηλεκτρονική κάρτα υγείας κάθε πολίτη, ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο πλήρες ιστορικό του, που θα διαβάζεται ηλεκτρονικά από τον γιατρό που τον εξετάζει κάθε φορά. 
  • Λειτουργία δικτύου πρωτοβάθμιας περίθαλψης που θα «φιλτράρει» τα περιστατικά, θα αντιμετωπίζει επί τόπου αυτά που μπορούν να αντιμετωπιστούν και θα στέλνει στα νοσοκομεία, μόνο αυτά που πραγματικά το χρειάζονται.
  • Συγχώνευση δημόσιων νοσοκομείων αλλά με σύγχρονα κριτήρια.
  • Αλλαγή τρόπου λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ. Αμοιβή γιατρώνί κατά πράξη και περίπτωση.
http://www.iatronet.gr/newsarticle.asp?art_id=18126



 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top