σχόλιο ID-ont: Κι όσοι δεν επιθυμούν αυτή τη διαδικασία; Θα πρέπει δηλ. να φυλαγόμαστε, να μην βγαίνουμε φωτογραφίες, ή θα πρέπει να βάζουμε ρήτρα ποινής (μη ανάρτησης) σε αυτούς που τραβάνε τις φωτογραφίες; 

Πως αλλάζουν τα ήθη των κοινωνιών:

Πριν το Facebook, οι φωτογραφίες ήταν κάτι το επιθυμητό που συνοδεύονταν από πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις. Στην εποχή μετά το Facebook τείνoυν να γίνoυν εφιάλτης αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων στην καταβόθρα του διαδικτύου...

Την ισραηλινή εταιρεία Face.com, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για την αναγνώριση προσώπων εξαγόρασε το Facebook. Το προσωπικό του Face.com θα ενταχθεί σε αυτό του μεγαλύτερου διαδικτυακού κοινωνικού δικτύου, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press. Το Facebook επιβεβαίωσε την είδηση, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει το τίμημα για την εξαγορά της εταιρείας. Η μετοχή του Facebook συνεχίζει για τρίτη συνεχή ημέρα την ανοδική της πορεία και έκλεισε αυξημένη κατά 5% μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου την Δευτέρα 18 Ιουνίου.

Η εταιρεία πίσω από τo Face.com αναπτύσσει λογισμικό αναγνώρισης προσώπων, με το οποίο σαρώνει τις φωτογραφίες του χρήστη και αναζητά τα πρόσωπα που εμφανίζονται σε άλλες, ώστε ο χρήστης να μπορεί να προσθέτει ετικέτες, να μοιράζεται φωτογραφίες ή να εντοπίζει φωτογραφίες στις οποίες εμφανίζεται ο ίδιος ή οι φίλοι του.

Έχει αναπτύξει δύο εφαρμογές για το Facebook, το Photo Finder που εντοπίζει φωτογραφίες του χρήστη και των φίλων του στις οποίες δεν έχουν προστεθεί ετικέτες, και το Photo Tagger, που ομαδοποιεί τις φωτογραφίες σε άλμπουμ ανά πρόσωπο και επιτρέπει την αυτόματα απόδοση ετικετών μαζικά.

Επίσης, παρέχει το απαραίτητο σετ προγραμματιστικών εργαλείων, ώστε να αξιοποιηθεί η πλατφόρμα του σε εφαρμογές τρίτων. Το Face.com έχει επίσης αναπτύξει το Face Alerts, το οποίο αναλαμβάνει να ειδοποιεί τα μέλη του Facebook όποτε εμφανίζονται σε φωτογραφίες που έχουν ανέβει στο Facebook, πριν ακόμα αποδοθούν ετικέτες σε αυτές που τον υποδεικνύουν.

Το λογισμικό του Face.com δεν μπορεί να εντοπίσει άτομα, των οποίων ο χρήστης υποδεικνύει μια φωτογραφία στην υπηρεσία, δεν είναι όμως φίλοι στο Facebook.

Πρόσφατα, οι μηχανικοί του Face.com προσέθεσαν την δυνατότητα στην πλατφόρμα τους να εκτιμά την ηλικία του προσώπου που «αναγνωρίζει» στις φωτογραφίες. Τέλος, διέθεσαν ένα app για iPhone, που αναλαμβάνει να αναγνωρίσει το πρόσωπο που φωτογραφίζει ο χρήστης με το τηλέφωνό του πριν καν γίνει η λήψη. Μετά τη λήψη, το Klik.me αναγνωρίζει το πρόσωπο και προσδίδει την σχετική ετικέτα στην φωτογραφία του, και ο χρήστης μπορεί να την ανεβάσει στο Facebook ή το Twitter.

Δείτε το βίντεο του Face.com για το Klik.me:


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top