σχόλιο ID-ont: Αυτό το πλινθίο (τσιπάκι) μπορεί να είναι ίδιο με εκείνο που βρήκαμε σε πουκάμισο που αγοράσαμε από Super Market στην Ελλάδα.

Μπορεί να είναι ίδιο με αυτό που βρήκαμε μέσα στη σόλα παπουτσιού που αγοράσαμε από Super Market στην Ελλάδα. 

Είτε είναι της ίδιας τεχνολογίας, είτε είναι διαφορετικά, νομίζουμε ότι οι εξής παρατηρήσεις είναι καίριες, σχετικά με αυτό το θέμα:

α) Το μήνυμα που στέλνει το τσιπάκι στο κινητό του γονιού περνάει μέσα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και από Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές. Γνωρίζετε περιπτώσεις που παραβιάστηκαν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές στη χώρα μας και σε άλλες χώρες; Αυτονόητη για όλους μας η απάντηση σε αυτό το ερώτημα, κατά συνέπεια αυτονόητος και ο κίνδυνος που προκύπτει, αυτονόητη λοιπόν, κατά τη γνώμη μας, και η ψευδαίσθηση της ασφάλειας που προσφέρουν αυτά τα συστήματα. Το μήνυμα κάλλιστα μπορεί να ΜΗΝ φτάσει στο κινητό του γονιού, ή να φτάσει αλλοιωμένο/τροποποιημένο, λόγω "παρέμβασης" των διαχειριστών αυτών των συστημάτων ή των παρείσακτων χάκερς. Τα RFID πλινθία (τσιπάκια) και ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ και ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ. (Δείτε αντιγραφή κάρτας με RFID από το Μεταπτυχιακό Τμήμα Ολλανδικού Πανεπιστημίου). Σε αυτή την περίπτωση τότε, μιλάμε για πεταμένα λεφτά...

β) 3 μαθητές αποφασίζουν να κάνουν κοπάνα από το σχολείο τους. Βγάζουν τις μπλούζες τους, τις δίνουν σε έναν τέταρτο συμμαθητή τους και αυτός τις περνάει από την "πύλη ανάγνωσης" των πλινθίων (τσιπάκια). Οι γονείς ενημερώνονται ότι τα παιδιά τους είναι στο σχολείο και τα παιδιά ΔΕΝ είναι στο σχολείο. Ποια θα είναι η συνέπεια;

- "Α! αυτό το σύστημα δεν είναι τέλειο! Μπορούν οι μαθητές να το ξεγελάσουν."
- "Μόνο το εμφυτεύσιμο τσιπάκι είναι η λύση"... 


γ) Αυτό το σύστημα δεν κάνει τίποτα άλλο από το να "εκπαιδεύει" μια ολόκληρη γενιά παιδιών στο ότι είναι φυσιολογικό να παρακολουθείται η κάθε σου κίνηση και ότι το κράτος πάντα ξέρει ποιό είναι το καλό σου, οπότε εμπιστέψου το τυφλά!!!
 
Να γιατί δεν πρέπει ποτέ να συναινέσουμε σε τέτοια συστήματα "ρίχνοντας νερό στο μύλο" του εμφυτεύσιμου τσιπ...

Σάο Πάολο (AP) – Οι μαθητές σε μια πόλη στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας χρησιμοποιούν στολές με ενσωματωμένο τσιπ εντοπισμού που ειδοποιούν τους γονείς αν λείπουν από την τάξη, δήλωσε ο γραμματέας εκπαίδευσης της πόλης.

Είκοσι χιλιάδες μαθητές σε 25 από τα 213 δημόσια σχολεία της Vitoria da Conquista άρχισαν ν αφοράνε T-shirts με τσιπς από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, δήλωσε από το τηλέφωνο ο γραμματέας Coriolano Moraes.

Μέχρι το 2013, το σύνολο των 43.000 μαθητές των δημόσιων σχολείων της πόλης, ηλικίας από 4 έως 14 ετών, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα T-shirt με το ενσωματωμένο τσιπ, πρόσθεσε.

Τα τσιπ ραδιοσυχνοτήτων (RFID) σε "έξυπνες στολές" δίνουν την δυνατότητα σε ένα υπολογιστή να γνωρίζει πότε τα παιδιά εισέρχονται στο σχολείο και στέλνει ένα μήνυμα κειμένου σε κινητά τηλέφωνα. Οι γονείς, επίσης, ειδοποιούνται αν τα παιδιά δεν εμφανίζονται 20 λεπτά μετά την έναρξη του μαθήματος με το ακόλουθο μήνυμα: "Το παιδί σας δεν έχει ακόμη φτάσει στο σχολείο".

"Έχουμε παρατηρήσει ότι πολλοί γονείς φέρνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά δεν κάθονται να δουν αν πράγματι εισήλθαν στο κτίριο, επειδή πάντα φεύγουν βιαστικοί για να πάνε στη δουλειά τους στην ώρα τους», δήλωσε ο Moraes σε μια τηλεφωνική συνέντευξη. "Πάντα μένουν έκπληκτοι όταν ακούνε ότι τα παιδιά τους λείπουν από την τάξη.

Ένα ένας μαθητής απουσιάσει από την τάξη τρεις φορές οι γονείς θα κληθούν να εξηγήσουν τις απουσίες. Αν αποτύχουν να το πράξουν, το σχολείο μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές, είπε ο Moares.

Η κυβέρνηση της πόλης δαπάνησε 670.000 δολάρια για να σχεδιάσει και να φτιάξει τα T-shirt με το μικροτσίπ, είπε.

Τα τσιπ, παρόμοια με εκείνα που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση των κατοικίδιων ζώων σε πολλές χώρες, τοποθετούνται κάτω από το έμβλημα του σχολείου ή σε ένα από τα μανίκια κάτω από τη φράση που λέει:. "Η Εκπαίδευση δεν μεταμορφώνει τον κόσμο. Η Εκπαίδευση αλλάζει τα άτομα και τα άτομα μεταμορφώνουν τον κόσμο. "
 
Τα T-shirts, μπορούν να πλένονται και να σιδερώνονται χωρίς να καταστρέφονται τα τσιπ, δήλωσε ο Moraes, προσθέτοντας ότι τα τσιπ έχουν ένα "σύστημα ασφάλειας που καθιστά σχεδόν αδύνατη κάθε επέμβαση."

Ο Moraes, δήλωσε ότι η Vitoria da Conquista είναι η πρώτη πόλη στη Βραζιλία "και ίσως στον κόσμο" που χρησιμοποιεί αυτό το σύστημα.

«Πιστεύω ότι μπορεί να ανοίξει ένα καινούργιο δρόμο, γιατί έχουμε λάβει πολλές αιτήσεις από όλη τη Βραζιλία για πληροφορίες σχετικά με το πώς λειτουργεί το σύστημά μας», είπε.



Locator chips keep track of students in Brazil

SAO PAULO (AP) — Grade-school students in a northeastern Brazilian city are using uniforms embedded with locator chips that help alert parents if they're cutting classes, the city's education secretary said Thursday.

Twenty thousand students in 25 of Vitoria da Conquista's 213 public schools started using T-shirts with chips earlier this week, secretary Coriolano Moraes said by telephone.

By 2013, all of the city's 43,000 public school students, aged 4 to 14, will be using the chip-embedded T-shirts, he added.

Radio frequency chips in "intelligent uniforms" let a computer know when children enter school and it sends a text message to their cell phones. Parents are also alerted if kids don't show up 20 minutes after classes begin with the following message: "Your child has still not arrived at school."

"We noticed that many parents would bring their children to school but would not see if they actually entered the building because they always left in a hurry to get to work on time," Moraes said in a telephone interview. "They would always be surprised when told of the number times their children skipped class.

After a student skips classes three times parents will be asked to explain the absences. If they fail to do so, the school may notify authorities, Moares said.

The city government invested $670,000 to design, test and make the microchipped T-shirts, he said.

The chips, similar to those used to track pets in many countries, are placed underneath each school's coat-of-arms or on one of the sleeves below a phrase that says: "Education does not transform the world. Education changes people and people transform the world."

The T-shirts, can be washed and ironed without damaging the chips, Moraes said adding that the chips have a "security system that makes tampering virtually impossible."

Moraes said that Vitoria da Conquista is the first city in Brazil "and maybe in the world" to use this system.

"I believe we may be setting a trend because we have received many requests from all over Brazil for information on how our system works," he said.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top