σχόλιο ID-ont: Τα πρόστιμα αυτά είναι καλά αλλά λίγα. Μέχρι που μπορεί να τα χαρακτηρίσει κανείς και ως "στάχτη στα μάτια".

Είναι άκρως ανησυχητικό, ιδιωτικές εταιρείες όπως η Google, το Facebook κλπ συλλέγουν ασταμάτητα τα προσωπικά δεδομένα (ευαίσθητα και μη) των πολιτών. Εξίσου αποκρουστικό είναι το γεγονός ότι τις ιδιωτικές εταιρείες τις "συναγωνίζεται επάξια" το κράτος: Πρακτικά δηλ μερικές εκατοντάδες άνθρωποι (ιδιώτες, πολιτικοί, κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι και φυσικά οι ...κολλητοί τους) γνωρίζουν τα πάντα για τους πάντες!

Τα γνωρίζουν όλα αυτά για το καλό μας; Θα μας ωφελήσει ως κοινωνία λίγοι άνθρωποι να ξέρουν τα πάντα για όλον τον πληθυσμό ή η πρακτική αυτή θα οδηγήσει σε πρωτόγνωρες, αρνητικές καταστάσεις τις κοινωνίες μας;

www.in.gr: Πρόστιμο ύψους 22,5 εκατομμυρίων δολαρίων (€18,34 εκατ.) εμφανίζεται πρόθυμη να καταβάλλει η Google για να καταλαγιάσει ο θόρυβος από την συγκαλλυμένη παράκαμψη των μεθόδων με τις οποίες, ο Safari, ο browser της Apple, αποτρέπει την παρακολούθηση των διαδικτυακών επισκέψεων των χρηστών iPhone.

Εάν επιβεβαιωθεί η πληροφορία που μεταφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal, θα πρόκειται για το υψηλότερο πρόστιμο που έχει ποτέ επιβληθεί σε επιχείρηση από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου. Η εφημερίδα τονίζει ότι, παρά το γεγονός ότι η Google εισπράττει τέτοια ποσά κάθε πέντε περίπου ώρες, το πρόστιμο θα προστεθεί σε μια σειρά παραβιάσεων απορρήτου από τον γίγαντα του Διαδικτύου, και θα μπορούσε να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη των χρηστών στις υπηρεσίες της.

Η πρακτική της Google αποκαλύφτηκε από την ίδια εφημερίδα τον Φεβρουάριο του 2012. και μετά από επικοινωνία με την εφημερίδα, η Google την σταμάτησε.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα το πρόστιμο, εντούτοις το προαναφερόμενο ποσό δεν θεωρείται οριστικό.

Η Επιτροπή εξετάζει εάν η Google παραβίασε συμφωνία που υπέγραψε με την FTC τον Οκτώβριο του 2011 για να μην παραπλανεί τους χρήστες σχετικά με τις πρακτικές περί του απορρήτου τους, αντιμετωπίζοντας πρόστιμο 16.000 δολαρίων ανά ημέρα παραβίασης.

Πάντως, η Google δηλώνει τώρα ότι έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα ώστε να αποσύρει τα λεγόμενα διαφημιστικά cookie που τρύπωσαν στον browser των χρηστών Apple παρά την άρνησή τους να δέχονται cookie.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top