O όγκος των δεδομένων που δημιουργούμε, όλοι εμείς, οι 2,1 δισ. χρήστες που έχουμε πρόσβαση στο Internet, είναι αντικείμενο ερευνών κατά καιρούς, αλλά και ένα θέμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.

Οι εταιρείες Domo και Column Five Media, δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον infographic, σχετικά με τον όγκο των δεδομένων που δημιουργούνται κάθε λεπτό από τις δημοσιεύσεις, την πλοήγηση, τις αγορές και γενικότερα την online δραστηριότητά μας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα νούμερα από μερικές από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες που xρησιμοποιύμε, είναι τα 100.000 tweets που γίνονται στο Twitter κάθε λεπτό, οι 684.478 δημοσιεύσεις στο Facebook και οι 2 εκατομμύρια αναζητήσεις στη Google. Όσον αφορά στα emails, στέλνονται κάθε λεπτό, 204.166.667, ενώ οι χρήστες του YouTube ανεβάζουν 48 ώρες βίντεο.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό στοιχείο, αφορά στο τζίρο από τις online αγορές που γίνονται, ο οποίος φτάνει τα 272.070 δολάρια, το λεπτό, πάντα.




How Much Data is Created Every Minute?

Data never sleeps. Every minute massive amounts of it are being generated from every phone, website and application across the Internet. Just how much data is being created and where does it come from?
For that you should check out this Domo infographic.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top