σχόλιο ID-ont: "Απαραβίαστη" ηλεκτρονική διακυβέρνηση ...
 
- Οι αναλήψεις έγιναν από 26 χώρες
- Οκτώ συλλήψεις στις ΗΠΑ και δεκάδες σε όλο τον κόσμο!
- "Μπήκαν" στα ηλεκτρονικά συστήματα των τραπεζών και με πλαστές κάρτες έκαναν αναλήψεις!
- Όλο το σχέδιο των τετραπέρατων χάκερς

Αυτή ίσως είναι η ληστεία του αιώνα! Χωρίς να βγει όχι όπλο, αλλά ούτε σφεντόνα, μια συμμορία χάκερς κατάφερε να αναστατώσει 26 χωρες και να κάνει αναλήψεις από τράπεζες με το ποσό να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 45 εκατομμύρια δολάρια!

Η παγκόσμια συμμορία, μπήκε στα ηλεκτρονικά συστήματα εκατοντάδων τραπεζών και αφού πήρε στοιχεία από τις προπληρωμένες κάρτες που ήταν καταχωρημένες, έφτιαξε κάρτες - κλώνους και τις μοίρασε στα μέλη της, οι οποίοι έκαναν αναλήψεις από ΑΤΜ σε όλο τον κόσμο!

Σύμφωνα με την εισαγγελεία της Νέας Υόρκης, μετά από έρευνες που κράτησαν πολύ καιρό την υπόθεση αποκάλυψαν οι αρχές των ΗΠΑ.

Εκεί, έχουν γίνει 8 συλλήψεις, ενώ λεπτομέρειες για άλλες χώρες δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Οι ηλεκτρονικές επιθέσεις επικεντρώθηκαν σε δύο τράπεζες, την Rakbank στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Bank of Muscat στο Ομάν. Οι χάκερ έβαλαν στο χέρι στοιχεία καρτών, αφαίρεσαν τα όρια αναλήψεων από λογαριασμούς, δημιούργησαν κωδικούς πρόσβασης και έπειτα έστειλαν τις πληροφορίες στους συνεργάτες τους που άρχισαν να αποσύρουν χρήματα από ΑΤΜ διαφόρων πόλεων όσο πιο γρήγορα μπορούσαν.

Οι αναλήψεις έγιναν σε 2 δόσεις! Το πρώτο κύμα έγινε τον Δεκέμβριο του 2012 και το δεύτερο κύμα έγινε τον Φεβρουάριο του 2013.

Στόχος του Δεκεμβρίου ήταν ένα κέντρο διαχείρισης καρτών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τότε έγιναν 4.500 συναλλαγές μέσω ΑΤΜ σε περίπου 20 χώρες!

Στόχος του Φεβρουαρίου ήταν το Ομάν. Μέσω του κέντρου εκεί έγιναν 3.000 αναλήψεις από ΑΤΜ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εγκέφαλος όλου αυτού του εγχειρήματος δεν είναι εν ζωή αφού δολοφονήθηκε τον Απρίλιο στην Δομινικανή Δημοκρατία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top